Hozzávalók
- 200 g kápia paprika
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- só, bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk chili
- 100 - 150 ml víz
Hozzávalók
- 200 g kápia paprika
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- só, bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk chili
- 100 - 150 ml víz
A házi harissa elkészítéséhez először megmossuk a paprikát, majd leszárítjuk, és finomra daráljuk egy késes aprító segítségével.
Egy lábasban elkezdjük melegíteni az olívaolajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált kápia paprikát is. Kevergetve kb. 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és jöhetnek a fűszereket is (kömény, koriander, chili). Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk forrni, ameddig szép homogén pasztát nem kapunk.
A pasztát befőttesüvegben, olívaolajjal a tetején tároljuk, így a hűtőszekrényben hetekig is eláll.
Pirítósra, zöldségek mellé mártogatósnak, vagy ízesítőnek is tudjátok használni.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a házi harissa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Nem csak a házi harissa van a világon! Mutatunk még több házi alapkészítményt, amit jó, ha ismertek. Ezek a receptek minden háztartásban jól jönnek, úgyhogy mentsétek el őket!
Labneh, a közel-keleti joghurtsajt