Hozzávalók
A tésztához
- 120 g méz
- 120 ml olaj
- 150 ml víz
- 2 db tojás
- 110 g barna cukor
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
A krémhez
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 4 ek porcukor
- 300 g mascarpone
- 1 mk fahéj
- 30 ml brandy
A díszítéshez
- mézeskalácsok
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g méz
- 120 ml olaj
- 150 ml víz
- 2 db tojás
- 110 g barna cukor
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
A krémhez
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 4 ek porcukor
- 300 g mascarpone
- 1 mk fahéj
- 30 ml brandy
A díszítéshez
- mézeskalácsok
A mézeskalácstorta elkészítése azzal kezdődik, hogy a mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.
A masszát 3 db 18 cm átmérőjű formába öntjük ( használhatunk egy nagyobb formát is, ekkor ügyeljünk arra, hogy a sütési idő nőni fog) és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, majd hozzákeverjük a mascarponét és a brandy-t is. A krém kb. ⅔-át a rétegek közé kenjük, egymásra pakoljuk a lapokat, a maradék krémmel pedig körbekenjük a torta szélét. Csillagcsöves nyomózsákból kinyomjuk a maradék krémet, ezzel díszítjük a torta tetejét és rakunk még rá pár mézeskalácsot is!
Ha tetszett a mézeskalácstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!