Hozzávalók
A nudlihoz
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 250 g túró
- 100 g liszt
- A kekszmorzsához
- 180 g kakaós keksz
Tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 175 g tejföl
Hozzávalók
A nudlihoz
- 75 g vaj
- 1 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 250 g túró
- 100 g liszt
- a kekszmorzsához
- 180 g kakaós keksz
Tálaláshoz
- 1 ek porcukor
- 175 g tejföl
A kakaós túrónudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve 15 percre hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett nudlitésztát elővesszük, kicsit összedolgozzuk, majd kb. tenyérnyi darabokat csípünk le belőle. Ezeket a darabokat enyhén lisztezett deszkán vagy pulton rudakká sodorjuk, és tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket.
Egy nagyobb lábasban 2-3 liter vizet forralunk, a megformázott nudlikat pedig készre főzzük benne. Egyszerre maximum 6-8 darabot a teszünk a vízbe, nehogy összetapadjanak és biztosan megfőjenek.
A nudlikat egy szűrőkanállal lecsepegtetjük, majd az összetört kekszmorzsába szedjük, amiben alaposan átforgatjuk. Tányérra szedjük a nudlikat, és a porcukros tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kakaós túrónudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Azért nem lehet minden nap túrónudlit enni reggel-délben-este! Ezért hozunk még fincsi, gyerekbarát édes falatokat.
SMASH CAKE! – A baba első szülinapi tortája