Hozzávalók
- 200 g csiperkegomba
- 200 g tofu
- 3 ek olaj
- 1 mk füstölt paprika
- só, bors
- 1 db cukkini
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 marék rukkola
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom leve
- 60 ml olívaolaj
Vega zöldséges-tofus saláta
Hozzávalók
- 200 g csiperkegomba
- 200 g tofu
- 3 ek olaj
- 1 mk füstölt paprika
- só, bors
- 1 db cukkini
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 marék rukkola
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom leve
- 60 ml olívaolaj
A gombát vékonyan felszeleteljük, és forró, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A tofut 2 x 2 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk 2 ek olajjal, megszórjuk a füstölt paprikával, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk a serpenyőben. A cukkinit fél centisre karikázzuk, és 1 ek olajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a vékonyra felcsíkozott paprikákat is megpirítjuk, közben megszórjuk a köménnyel, és szintén sózzuk, borsozzuk.
A petrezselymet felaprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a citromlével, majd összeforgatjuk a zöldségekkel az összes megpirított zöldséggel és a rukkolával. Rádobjuk a tofukockákat, még egyszer alaposan átforgatjuk, és kész is.
Ha tetszett a vega zöldséges-tofus saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!