Vegán
Hozzávalók
- 60 g margarin
- 120 g rizs
- 500 ml növényi tej
- 100 g kristálycukor
- 1 tk fahéj
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 konzerv kókusztej (170 ml-es kiszerelés)
Vegán sült tejberizs
Hozzávalók
- 60 g margarin
- 120 g rizs
- 500 ml növényi tej
- 100 g kristálycukor
- 1 tk fahéj
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 konzerv kókusztej (170 ml-es kiszerelés)
A vegán sült tejberizshez a margarint felolvasztjuk egy lábasban, hozzádobjuk a rizst, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a növényi tejjel.
Mikor megfőtt a rizs, belekeverjük a cukor háromnegyedét. Amint felolvadt benne, mehet hozzá a fahéj, a vaníliaaroma és a kókusztej. Az egészet alaposan elkeverjük.
Egy kisebb sütőformába öntjük a masszát, megszórjuk a tetejét a maradék cukorral, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Ezután átkapcsolunk grillfunkcióra, feldobjuk a legfelső rácsra a sütőben, és még 3-5 percig sütjük, hogy a tetején a cukor szépen megkaramellizálódjon.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a sült tejberizs recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!