Hozzávalók
A steakhez
- 300 g marha hátszín/fartő (2x150g)
- só
- kevés olaj a sütéshez
A lyoni hagymához
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 ek liszt
- olaj a sütéshez
A zöldbors mártáshoz
- 1 dl fehérbor
- 2 ½ dl tejszín
- 1 üveg (65 g) lecsepegtetett zöldbors
Az összeszereléshez
- pár szelet salátalevél
- vajon lepirított ciabatta/bagett
Steak szendvics zöldbors mártással és lyoni hagymával
Hozzávalók
A steakhez
- 300 g marha hátszín/fartő (2x150g)
- só
- kevés olaj a sütéshez
A lyoni hagymához
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 4 ek liszt
- olaj a sütéshez
A zöldbors mártáshoz
- 1 dl fehérbor
- 2 ½ dl tejszín
- 1 üveg (65 g) lecsepegtetett zöldbors
Az összeszereléshez
- pár szelet salátalevél
- vajon lepirított ciabatta/bagett
A hagymából vékony karikákat vágunk, amiket egy tányérban összeforgatunk a liszttel, hogy mindenhol bevonja. 180 fok körüli forró olajba vetjük és 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártáshoz a bort 1 percig hevítjük egy forró serpenyőben, majd hozzáadjuk a zöldborsot. Felöntjük a tejszínnel és mártás állagává forraljuk.
A hússzeleteket megsózzuk és tűzforróra hevített serpenyőben kevés olajon oldalankét 2-2 percig sütve kérget pirítunk rá, majd alacsonyabb lángon ízlés szerint átsütjük őket. A lepirított buci aljára kerül pár szelet saláta, erre huppan a hús, amit megöntözünk a mártással, majd megszórjuk jó sok sült hagymával. Hideg sörrel fogyasszuk!