Hozzávalók
- 20 ml olívaolaj
- 4 szelet bacon
- 250 g tagliatelle
- 400 g ricotta
- 1 db citrom
- 120 g parmezán
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
Hozzávalók
- 20 ml olívaolaj
- 4 szelet bacon
- 250 g tagliatelle
- 400 g ricotta
- 1 db citrom
- 120 g parmezán
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
A citromos-ricottás tagliatelle elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított bacont ropogósra pirítjuk benne. Egy papírtörlővel kibélelt tálba szedjük és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Egy mozsárba dobjuk a ropogós bacondarabokat és addig zúzzuk, míg finom szemű morzsát kapunk. A baconos serpenyőt ne mossuk el, mert később még használni fogjuk.
A tésztát lobogó sós vízben felrakjuk főni, és 5-6 perc alatt al dentére készítjük.
Kikeverjük a ricottás szószunkat, amihez egy tálba tesszük a ricottát, hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és levét, és belereszeljük a parmezánt. Végül hozzákeverjük a finomra aprított bazsalikomot, és borsozzuk. A tészta főzővizéből 3-4 merőkanálnyit hozzáadunk a szószunkhoz, és kikeverjük.
Leszűrjük a tésztát és a baconzsíros serpenyőbe dobjuk, 1-2 perc alatt lepirítjuk benne, majd hozzáadjuk a szószt és 2-3 perc alatt összemelegítjük. Reszelünk bele még egy kis parmezánt, majd jöhet a tálalás.
Egy adag tésztát elhelyezünk egy tányéron, megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel, reszelt citromhéjjal és a baconmorzsával.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha odáig vagy a tagliatelle tésztáért:
Sült karfiolos-baconös-tejszínes tagliatelle
Paradicsomos tagliatelle guancialéval és pangrattatóval
Tépett csirkés tagliatelle bazsalikompesztóval