Hirdetés

Citromos zöldborsós spagetti

Hozzávalók

2
személyre
+
300 g fagyasztott zöldborsó
250 g spagetti/spagettini
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
100 g vaj
1 db citrom
Hirdetés

Citromos zöldborsós spagetti

Az olaszok szeretik egyáltalán nem túlzásba vinni, ha egy tészta mártásáról van szó. Mint pl. ez a citromos-zöldborsós spagetti, extra mennyiségű vajjal. Nagyon egyszerű elkészíteni, de ha tényleg jó minőségű alapanyagokat használunk, akkor ez is vetekszik a többi híres klasszikus olasz tésztával! Ha tudtok, eggyel vékonyabb spagettit szerezzetek be hozzá (spagettininek hívják), a nagy szupermarketekben bárhol lehet kapni. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
300 g fagyasztott zöldborsó
250 g spagetti/spagettini
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
100 g vaj
1 db citrom

A tésztát sós vízben, kb. 8 perc alatt, al dantére főzzük. Félidőben belerakjuk a zöldborsót és kiszedünk fél decit a főzővízből, amit félre rakunk a mártáshoz. Ha kész, leszűrjük az egészet. Egy lábasban a vaj felét és kb. 2 evőkanál olívaolajat felolvasztunk. Közben egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a citrom héját, belenyomjuk a felének a levét, sózzuk, borsozzuk és ezt a keveréket öntjük a serpenyőben a vajra. 1-2 percig rotyogtatjuk, felöntjük a félrerakott főzővízzel és megvárjuk, hogy egynemű mártás legyen (ez is kb. 1-2 perc). Ezután rádobjuk a kifőtt borsós tésztát. Alaposan összeforgatjuk, rárakjuk a maradék vajat és elzárjuk. Esetleg még frissen reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások