Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
300 g makaróni tészta
40 g vaj
40 g liszt
2 gerezd fokhagyma
400 ml tej
só, bors
2 csipet szerecsendió
150 ml sör
300 g reszelt vörös cheddar sajt
4 ek reszelt parmezán
Hirdetés

Durván felturbóztuk: mac and cheese SÖRREL!

A mac and cheese egy végtelenül egyszerű de nagyon finom tésztaétel. Az oldalunkon találkozhattatok már a klasszik vagy éppen a caprese verziókkal. Most pedig itt a sörös mac and cheese. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
300 g makaróni tészta
40 g vaj
40 g liszt
2 gerezd fokhagyma
400 ml tej
só, bors
2 csipet szerecsendió
150 ml sör
300 g reszelt vörös cheddar sajt
4 ek reszelt parmezán

A tésztát forró, enyhén sós vízben félkeményre főzzük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk a besamelt, és beleszórjuk a szerecsendiót is.

Felöntjük a sörrel és belekeverjük a reszelt cheddar és a parmezán felét. Összekeverjük a kifőtt tésztával, beleöntjük egy kb. 22×15 cm-es sütőtálba, megszórjuk a tetejét a cheddar és parmezán másik felével és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások