Hozzávalók
- 500 g tagliatelle
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g vaj
- 200 g mascarpone
- 80 g parmezán
- 600 g cukkini
- 2 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
Fokhagymás-cukkinis tagliatelle
Hozzávalók
- 500 g tagliatelle
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g vaj
- 200 g mascarpone
- 80 g parmezán
- 600 g cukkini
- 2 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek olívaolaj
- 20 g parmezán
A fokhagymás-cukkinis tagliatelle elkészítéséhez a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben feltesszük főni.
Közben az olívaolajon elkezdjük pirítani a zúzott fokhagymát, és fél perc után hozzáadjuk a vajat. Amikor elolvadt a vaj, mehet rá a mascarpone és a reszelt parmezán. Ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt cukkinit és az aprított petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és belekeverjük a leszűrt tésztát. Olívaolajjal meglocsolva és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a fokhagymás-cukkinis tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!