Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A gnocchihoz

Hozzávaló kipipálva
500 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
40 g reszelt sajt

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek mustár
Hozzávaló kipipálva
250 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
150 ml tej
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk frissen reszelt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
200 g reszelt edami sajt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
néhány szál petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gnocchi and cheese

A mac & cheese-t mindenki jól ismeri, ha annak a brutál sajtos ízvilágát imádjátok, de valami újabbra vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a változatot! Szinte biztos, hogy bekerül a kedvenc komfortkaják közé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A gnocchihoz

Hozzávaló kipipálva
500 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
40 g reszelt sajt

A mártáshoz

Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek mustár
Hozzávaló kipipálva
250 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
150 ml tej
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ tk frissen reszelt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
200 g reszelt edami sajt

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
néhány szál petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A krumplikat héjastól feltesszük főzni lobogó, sós vízben, a nagyságuktól függően kb. 20 percre. Ha elkészültek, hagyjuk picit hűlni, meghámozzuk, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd kiterítjük egy nyújtódeszkán. Fontos, hogy kihűljön, mikor elkezdjük összegyúrni a többi hozzávalóval. 

Hozzáadunk 1 tk sót, a lisztet, a tojást és a reszelt sajtot, majd alaposan összegyúrjuk. Hosszú csíkokat nyújtunk belőle, majd négyzet alakú, formás kis darabokat vágunk. Elkezdjük felforralni hozzá a sós főzővizet, ezalatt elkészítjük a mártást.

Ehhez egy edénybe tesszük a vajat, és ahogy elolvad, jöhet rá a liszt. Adunk neki 2-3 percet, majd rádobjuk a mustárt is. Alaposan elkeverjük, és apránként elkezdjük hozzáadagolni a tejszínt, majd a tejet is. Jöhet bele só, bors, a szerecsendió és a reszelt sajtnak a nagy része (a tetejére meghagyunk egy bő maréknyit). 

A gnocchikat beledobáljuk a lobogó vízbe, és néhány perc alatt megfőzzük. Akkor készültek el, ha már feljöttek a víz felszínére, ezután szűrőkanállal átszedjük őket a mártásba, és elkeverjük.

Két kicsi hőálló tálba (ha nektek nincs egyszemélyes, akkor mehet egy nagyobb edénybe is) adagoljuk a gnocchit, jöhet még rá a maradék reszelt sajt, és grill fokozaton, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre

Ahogy aranybarnára sült a sajt, kikapjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

gnocchi and cheese
Gnocchi and cheese

Ha tetszett a gnocchi and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi

Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?