Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A gombaraguhoz

50 g vaj
50 ml olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g gomba (ízlés szerinti)
1 ek paradicsompüré
100 ml vörösbor
1 ek Worcester szósz
1 ek szójaszósz
só, bors
1 - 2 ág friss rozmaring
1 - 2 ág friss kakukkfű

A mártáshoz

100 ml tejszín
150 g parmezán
só, fehér bors
1 mk fokhagymapor

A pirított petrezselyemhez

50 ml olívaolaj
½ csokor petrezselyem

Az összeállításhoz

300 g ALDI Gourmet conchiglie tészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

Ez a recept egy olaszos ihletésű fogást mutat be, melynek fő elemei egy ízletes vörösboros gombaragu és egy szuperegyszerű parmezános öntet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A gombaraguhoz

50 g vaj
50 ml olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g gomba (ízlés szerinti)
1 ek paradicsompüré
100 ml vörösbor
1 ek Worcester szósz
1 ek szójaszósz
só, bors
1 - 2 ág friss rozmaring
1 - 2 ág friss kakukkfű

A mártáshoz

100 ml tejszín
150 g parmezán
só, fehér bors
1 mk fokhagymapor

A pirított petrezselyemhez

50 ml olívaolaj
½ csokor petrezselyem

Az összeállításhoz

300 g ALDI Gourmet conchiglie tészta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gombaraguhoz a vajat és az olívaolajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát. A gombákat felszeleteljük, és a hagymás alapon közepes lángon megpirítjuk. Amikor már szép barna kezd lenni, hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a borral, és elpároljuk róla. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a Worcestert, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott zöldfűszerek is mehetnek bele, és további 3-5 percig főzzük.

A mártáshoz elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és csomómentesre keverjük. Fűszerezzük, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik.

A tésztát a csomagoláson olvasható módon bő, sós vízben készre főzzük.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beledobjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz.

Egy tányérra szedünk a tésztából, erre kerül a gombaragu, meglocsoljuk a sajtszósszal, és a pirított petrezselyemmel tálaljuk.

Gombaragus kagylótészta parmezános mártással
Gombaragus kagylótészta parmezános mártással

Ha tetszett a gombaragus kagylótészta parmezános mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások