Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
2 kacsamell
50 ml olívaolaj
2 közepes cukkini
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
500 g lasagne tészta
200 g sajt

A besamelhez:

75 g vaj
3 ek liszt
1 l tej
szerecsendió
só, bors

A pecsenyeléhez:

a kacsa kiolvadt zsírjából egy kevés
100 ml rosé bor
25 g vaj
Hirdetés

Ilyet még nem ettél! Itt a kacsás-cukkinis lasagne!

Rétegezd az élvezeteket! Lasagne kicsit másképp! Rozé kacsamellel, fokhagymás cukkinivel, egészen egyszerűen abbahagyhatatlan! Vigyázz, mert robban!!!! És tényleg, ezért a pecsenyelevet csak nagyon alacsony hőfokon főzd össze!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
2 kacsamell
50 ml olívaolaj
2 közepes cukkini
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
500 g lasagne tészta
200 g sajt

A besamelhez:

75 g vaj
3 ek liszt
1 l tej
szerecsendió
só, bors

A pecsenyeléhez:

a kacsa kiolvadt zsírjából egy kevés
100 ml rosé bor
25 g vaj

A kacsát sózzuk és borsozzuk, majd egy száraz grillserpenyőben először bőrös oldalával lefelé, majd a húsos oldalán is, nagyjából 3-3 percig sütjük. Mehet be a 150 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Kivesszük és félretesszük pihenni a húst. Így lesz tökéletesen rozé.  A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd kb. 20 perc alatt megpároljuk benne a cukkinit, jelentős mennyiségű zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kakukkfűvel. Egy lábasban felolvasztunk 75 g vajat, rászórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük,  apránként adagolva és habverővel folyamatosan kevergetve tejet öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg közepesen sűrű besamel nem lesz belőle. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele.

Elkészítjük a koncentrált kacsa pecsenyelevet: a tepsiben maradt zsírból leöntünk, hogy csak egy kevés maradjon benne, majd felöntjük a borral és alacsony lángon – hogy nehogy “felrobbanjon” az elegy – felére redukáljuk a szószt. Ekkor tesszük bele a vajat, amitől selymes lesz a szósz. 

A kacsát a pihentetés után 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy sütőtál aljára teszünk a besamel mártásból egy adagot, elterítjük egyenletesen az edény alján. Mehet rá egy réteg lasagne tészta és a tetejére újabb adag mártás. Erre teszünk a cukkinis keverékből és egyenletesen a kacsaszeletekből is, és meglocsoljuk a pecsenyelével is. Újabb réteg tészta és ismét besamel, majd a cukkinis-kacsás varázslat. Az egészet egy tésztaréteggel fejezzük be és besamellel borítjuk be. Mehet rá egy hatalmas adag reszelt sajt, és irány a 170 fokra előmelegített sütő. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások