Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek mascarpone
- só, bors
- olaj
- 250 g spagetti tészta
A tálaláshoz:
- parmezán
- friss bazsalikom
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 ek mascarpone
- só, bors
- olaj
- 250 g spagetti tészta
A tálaláshoz:
- parmezán
- friss bazsalikom
A spagettit forró, sós vízben elkezdjük főzni, közben pedig összedobjuk a pofonegyszerű szószt. Kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben, ebbe beletörjük a fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a paradicsompürét.
Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd belekanalazzuk a mascarponét és alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a tészta elkészül. Ha ez is megvan, a frissen kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba és azonnal tálaljuk. Parmezánnal és friss bazsalikommal díszítjük – már ha van otthon.