A citromos tészta elkészítéséhez a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük. Közben a vajat felolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, és kanalazunk rá a tészta főzővizéből, majd az egészet beforraljuk.
@streetkitchenhu Pasta al limone - Citromos tészta 🍋🧀🍝 #foryou #fyp #pastaallimone #pasta #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Lemon Tree - Alle Farben & Fools Garden
Végül a leszűrt tésztát is belekeverjük, összerottyantjuk, ráreszeljük a parmezánt, és ehetjük is.

Elkészítési idő: 15 perc
Még több tuti tészta:
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel
Pangrattato pasta - az olaszok fantasztikus morzsás tésztája
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti