A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 mk cukor
- 180 g spagetti
- 100 ml a tészta főzővizéből
- 100 g trappista sajt
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 30 ml olaj
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- só, bors
- 1 mk cukor
- 180 g spagetti
- 100 ml a tészta főzővizéből
- 100 g trappista sajt
Az 5 hozzávalós paradicsomos tészta elkészítéséhez olajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd további 1 perc pirítás után felöntjük a konzerv paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd 2-3 percig főzzük.
A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből megtartunk egy keveset. A tésztát a főzővízzel együtt hozzáadjuk a paradicsomos raguhoz, és kb. 1 perc alatt összefőzzük az egészet. Tányérba szedjük, végül megszórjuk reszelt sajttal és frissen őrölt borssal.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a paradicsomos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több megúszós kaja:
Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs
Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Csirkepaprikás gnocchi