Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkefelsőcomb-filé
só, bors
1 csipet fokhagymapor
1 csipet őrölt kömény
1 csipet pirospaprika
4 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml darabolt paradicsom
2 - 3 ek zöld pesztó
300 g rizs
600 ml zöldségalaplé
½ fej brokkoli
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Egy jó kis csirkés-rizses egytálétel, ami tényleg egy serpenyőben készül, így még a mosogatást is megkönnyíthetitek! Friss zöldsalival vagy egy capresével a legjobb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db csirkefelsőcomb-filé
só, bors
1 csipet fokhagymapor
1 csipet őrölt kömény
1 csipet pirospaprika
4 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml darabolt paradicsom
2 - 3 ek zöld pesztó
300 g rizs
600 ml zöldségalaplé
½ fej brokkoli
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkecomb mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1-1 csipet fokhagymaporral, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben, viszonylag magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk a húst az olajon, majd kiszedjük. 

A visszamaradt szafton megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, belekeverjük a pesztót és az átmosott rizst, felöntjük az alaplével. Visszarakjuk a húsokat, rádobáljuk a rózsáira szedett brokkolit, lefedjük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem párolódik a rizs és a brokkoli. Brokkolival és friss bazsalikommal is tálalhatjuk.

paradicsomos-pesztós-csirkés rizs

Ha tetszett a paradicsomos-pesztós-csirkés rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a pesztós receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Paprikapesztós gnocchi

Csirkés-pesztós minestrone

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?