Hozzávalók
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet pirospaprika
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml darabolt paradicsom
- 2 - 3 ek zöld pesztó
- 300 g rizs
- 600 ml zöldségalaplé
- ½ fej brokkoli
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 4 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet pirospaprika
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml darabolt paradicsom
- 2 - 3 ek zöld pesztó
- 300 g rizs
- 600 ml zöldségalaplé
- ½ fej brokkoli
- 1 csokor friss bazsalikom
A csirkecomb mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1-1 csipet fokhagymaporral, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben, viszonylag magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk a húst az olajon, majd kiszedjük.
A visszamaradt szafton megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, belekeverjük a pesztót és az átmosott rizst, felöntjük az alaplével. Visszarakjuk a húsokat, rádobáljuk a rózsáira szedett brokkolit, lefedjük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg meg nem párolódik a rizs és a brokkoli. Brokkolival és friss bazsalikommal is tálalhatjuk.
Ha tetszett a paradicsomos-pesztós-csirkés rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!