Hozzávalók
- 200 g penne
- só
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db olajban eltett szardella
- 1 mk chilipehely
- őrölt bors
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 15 db fekete olajbogyó
- 1 ek kapribogyó
- 80 - 100 ml a tészta főzővizéből
- 20 g parmezán
Puttanesca penne
Hozzávalók
- 200 g penne
- só
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db olajban eltett szardella
- 1 mk chilipehely
- őrölt bors
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 15 db fekete olajbogyó
- 1 ek kapribogyó
- 80 - 100 ml a tészta főzővizéből
- 20 g parmezán
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és megtartunk egy keveset a főzővízből.
@streetkitchenhu Puttanesca penne 😋 #pasta #puttanesca #foodtiktok #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ All For Us – from the HBO Original Series Euphoria – Labrinth & Zendaya
Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, beletesszük a szardellát, és ha felolvadt, megszórjuk a chilipehellyel, sózzuk és borsozzuk.
Felöntjük a konzerv paradicsommal, rádobjuk az elfelezett olívabogyót és a kapribogyót is. Ezután öntünk bele a tészta főzővizéből, belereszeljük a parmezánt, belekeverjük a tésztát, alaposan összeforgatjuk, és kész is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a puttanesca penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Tésztából sosem elég, főzz még néhányat a Street Kitchenről:
Grillezett zöldséges spagetti kapribogyós vajmártással