Hozzávalók
- 200 g padlizsán
- só
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 350 g spagetti
- 150 g cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 200 ml tésztafőző víz
- 200 ml passata
- 250 ml tejszín
Ratatouille tészta
Hozzávalók
- 200 g padlizsán
- só
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 350 g spagetti
- 150 g cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 200 ml tésztafőző víz
- 200 ml passata
- 250 ml tejszín
A ratatouille tésztához a padlizsánt 2-3 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk és hagyjuk állni 10 percet. Ezután leitatjuk papírtörlővel és 2 evőkanál olajon előpirítjuk, majd kiszedjük.
Ugyanabba a serpenyőbe öntünk még 3 evőkanál olajat, és lepirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a felkockázott paradicsomot és a felaprított fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
@streetkitchenhu Ratatouille tészta #ratatouille #pasta #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #foodtiktok #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ French Jazz Cafe (Gypsy Jazz Manouche) – SplashStudio
Ha lepirult a ratatouille alap, elkezdjük kifőzni a spagettit bő, sós vízben, majd a hagymás alaphoz adjuk a kis kockákra vágott cukkinit és paprikát. 2-3 perc múlva mehet hozzá a főzővíz, a padlizsán, a tejszín valamint a passata, és beforraljuk.
Végül a tésztával összeforgatjuk és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a ratatouille tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!