Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sonkás rakott tészta: tuti tepsis kaja

Hozzávalók

4
személyre
+
500 g fodros nagykocka tészta
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
400 g füstölt főtt tarja
400 ml tejföl
3 tk őrölt majoranna
só, bors
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sonkás rakott tészta: tuti tepsis kaja

Az a legjobb ebben a receptben, hogy az összes hozzávaló ott lapul a kamrában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
500 g fodros nagykocka tészta
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
400 g füstölt főtt tarja
400 ml tejföl
3 tk őrölt majoranna
só, bors
200 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

Finomat, bevásárlás nélkül

Ha nem tudod, hogy mit főzz, nincs kedved most megejteni a nagybevásárlást, akkor garantáltan ez lesz a legjobb választás. Nézz szét a kamrában, a hűtő legalsó polcain, biztosak vagyunk benne, hogy megtalálsz majd minden hozzávalót.

Nagyon egyszerű kajánának tűnik, de tuti, hogy imádni fogod. Sőt, ha trappista helyett füstölt sajtot tennél rá, hajrá! Úgy csak még finomabb lesz. Pár perc alatt isteni ebéd lehet az asztalon.

Sonkás rakott tészta tálalása

Hogyan készítsd el a sonkás rakott tésztát?

A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a kis kockákra vágott tarját és azt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztát kifőzzük, addig a tejfölt kb. 1 dl vízzel felhigítjuk és kikeverjük a sóval, borssal, majorannával.

Ízletes és egyszerű rakott tészta

A leszűrt tésztának a felét a kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös keverék felét és rászórjuk a hagymás tarjás mixet. Rátesszük a tészta másik felét, leöntjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

A friss sonkás rakott tészta

Apró trükkök a sonkás rakott tészta elkészítéséhez

  • Bármilyen sonkával elkészíthetjük a rakott tésztát, vagy akár baconnel is. De a füstölt sonkákkal a legfinomabb.
  • Ha zsírosabb tejfölt választunk, akkor teltebb íze lesz az ételnek, de zsírszegény tejföllel is fantasztikusan finom lesz. Sőt, akár a laktózmentes verziót is kipróbálhatjuk.
  • Ügyeljünk a tészta készítésnél a csomagoláson lévő utasításokra. Minden tészta máshogy viselkedik, így konkrét időt nem lehet mondani, mikor lesz tökéletes a tészta. A házi tésztának például sokkal kevesebb időre van szüksége, de a bolti tészták között is van különbség a főzési időben.
  • Ennél a receptnél légkeveréses módban készült az étel, de teljesen mindegy milyen funkciót használunk, hiszen a rakott tészta elkészítésénél csak az a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és hogy az ízek összeérjenek.

Még több tuti sonkás étel

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások