Hozzávalók
A bolognai raguhoz
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- 500 g darált marhahús
- 200 ml vörösbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 40 g parmezán
- 200 - 300 ml víz
- 2 konzerv darabolt paradicsom
A nudlihoz
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- 250 g liszt
- 1 nagy csipet só
A tetejére
- 1 csomag mozzarella
Sütőben sült bolognai nudli
Hozzávalók
A bolognai raguhoz
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- 500 g darált marhahús
- 200 ml vörösbor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 40 g parmezán
- 200 - 300 ml víz
- 2 konzerv darabolt paradicsom
A nudlihoz
- 500 g krumpli
- 1 db tojás
- 250 g liszt
- 1 nagy csipet só
A tetejére
- 1 csomag mozzarella
A raguhoz az olívaolajon alaposan lepirítjuk az aprítógépben lezúzott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a húst, ha elfőtte nagyjából a levét, felöntjük a borral, majd ha ez is elpárolgott, belerakjuk a fűszereket, a parmezánt, a vizet, darabolt paradicsomot. Kb. 25-30 percet rotyogtatjuk.
A nudlihoz a krumplit megmossuk, és mikróban 15 perc alatt készre pároljuk. Lehúzzuk a héját, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, enyhén lisztezett felületen gombóccá gyúrjuk, fóliába rakjuk, és legalább egy fél órát pihentetjük hűtőben. Ezután 8 egyenlő részre osztjuk, kb. 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk és 1 cm-es darabokat vágunk le belőle, majd egy villán legörgetejük, hogy legyen egy kis erezete. Ezután gyöngyöző, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük.
Összekeverjük a raguval, tepsibe rakjuk, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Ha tetszett a sütőben sült bolognai nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!