Hozzávalók
- 350 g brokkoli
- 100 g sárgarépa
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g zsemlemorzsa + 100 g a panírozáshoz
- 2 db tojás
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 400 g főtt rizs
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 200 g majonéz
Brokkolifasírt
Hozzávalók
- 350 g brokkoli
- 100 g sárgarépa
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g zsemlemorzsa + 100 g a panírozáshoz
- 2 db tojás
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 400 g főtt rizs
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 200 g majonéz
A brokkolifasírt első lépéseként a brokkolit a répával együtt egy késes aprítóba tesszük, morzsalékossá zúzzuk és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, ízesítjük a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk.
Kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé kilapítgatunk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként nagyjából 2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Petrezselymes rizzsel és majonézzel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a brokkolifasírt recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!