Hozzávalók
A tésztához
- 150 g ricotta
- 100 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 tk só
- 200 g liszt
A töltelékhez
- 500 g cukkini
- olaj
- só, bors
- 2 db tojás
- 80 g parmezán
- 1 csomag mozzarella
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g ricotta
- 100 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 tk só
- 200 g liszt
A töltelékhez
- 500 g cukkini
- olaj
- só, bors
- 2 db tojás
- 80 g parmezán
- 1 csomag mozzarella
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a cukkini végeit levágjuk, majd 1-2 cm nagyságú kockákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, összeforgatjuk 2-3 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A tojást felverjük, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fél cm-es kockákra vágott mozzarellát, és összeforgatjuk a megsült cukkinivel.
A tésztát kivesszük, ⅓-⅔ arányban elvágjuk, és a nagyobbik részt enyhén lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. Ezután belerakjuk a formába, levágjuk a széleit, ha kicsit túllógna, megszurkáljuk a tetejét egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3-4 percre. Közben a maradék tésztát szintén kinyújtjuk akkorára, mint a piteforma, és 2-3 cm vastag csíkokat vágunk belőle.
Kivesszük a tésztát, beletöltjük a cukkinis keveréket, és rárakjuk a tésztacsíkokat is, amiknek a széleit lenyomkodjuk, 3-3-at egymásra merőlegesen. Ezután 180 fokon megsütjük, kb. 35-40 perc alatt, és kész is.
Ha tetszett az olasz cukkinis pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!