Vega
Hozzávalók
A paprikáshoz
- 1 kg friss csiperkegomba (kisebb fejű)
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- ½ db tv paprika
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 700 ml víz
- 2 ek tejföl
- 1 tk keményítő
A nokedlihez
- 2 db tojás
- 250 g krémes túró
- 1 csokor friss kapor
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 200 ml víz
- 12 ek finomliszt
- 3 ek étolaj
Hozzávalók
A paprikáshoz
- 1 kg friss csiperkegomba (kisebb fejű)
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- ½ db tv paprika
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 700 ml víz
- 2 ek tejföl
- 1 tk keményítő
A nokedlihez
- 2 db tojás
- 250 g krémes túró
- 1 csokor friss kapor
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 200 ml víz
- 12 ek finomliszt
- 3 ek étolaj
A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk és egy serpenyőben 2 evőkanál olajon előpirítjuk magas hőmérsékleten, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntjük a maradék olajat, majd elkezdjük lepirítani az apróra vágott hagymát. Ha üvegesre párolódott, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, közben sózzuk, borsozzuk.
Ha kicsit megpirult, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, köménnyel, elkeverjük, majd felöntjük 200 ml vízzel. Addig főzzük, amíg elpárolog a víz, és ezt megismételjük még kétszer. Ha besűrűsödött az alap, leturmixoljuk, visszarakjuk a gombát, felöntjük még 100 ml vízzel és 2-3 percig főzzük. A tejfölhöz hozzákeverünk a szaftból a hőkiegyenlítés miatt, így adjuk a paprikáshoz. Ha nem találjuk elég sűrűnek, adhatunk hozzá keményítőt egy kis vízzel elkeverve, majd ha besűrűsödött, elzárjuk.
A nokedlihez összekeverjük a felvert tojást a túróval, az apróra vágott kaporral, sóval, borssal, a fokhagymaporral, a vízzel, majd mehet bele a liszt is. Nem kell, hogy teljesen csomómentes legyen. Ezután enyhén gyöngyöző vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére, majd leszűrjük. Egy serpenyőben két részletben enyhén aranybarnára pirítjuk az olajon, és ezzel tálaljuk a gombaragut.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a gombapaprikás kapros-túrós nokedlivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!