Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só, bors
- 70 g magozott olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk levendula
- ½ tk rozmaring
- ½ tk kakukkfű
- 150 g krémsajt
- 100 g trappista
- 4 ek tejföl
- 1 db gránátalma kiszedett magjai
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só, bors
- 70 g magozott olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk levendula
- ½ tk rozmaring
- ½ tk kakukkfű
- 150 g krémsajt
- 100 g trappista
- 4 ek tejföl
- 1 db gránátalma kiszedett magjai
Az édesburgonyát alaposan megmossuk, majd néhány helyen megszúrjuk egy villával, meglocsoljuk 2 ek olajjal, alufóliába csomagoljuk és berakjuk sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre. (Mindenképp érdemes tepsibe tenni, mert az alufóliából kifolyhat a leve, ami ráéghet a sütő aljára.)
Ameddig az édesburgonya sül, félfőre vágjuk a hagymát és a maradék olajon magas lángon, egy közepes serpenyőben elkezdjük lepirítani, közben ne felejtsük el megsózni sem. Ha a hagyma már majdnem kész, felvágjuk az olívabogyót, felszeleteljük a fokhagymát és mehetnek is a hagymához a levendula, a rozmaring és a kakukkfű társaságában. A hagymás alapot néhányszor még átforgatjuk, majd mehet egy keverőtálba a krémsajttal együtt.
Ha kész az édeskrumpli, kicsomagoljuk, félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét, majd ezt is összedolgozzuk a hagymás keverékkel.
A tölteléket belekanalazzuk a kikapart édesburgonyafelekbe, ráreszeljük a trappistát és mehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, amíg a sajt aranybarnára sül.
Ha megsült az édesburgonya, kanalazunk a tetejére a tejfölből és megszórjuk a gránátalmával.
Elkészítési idő:
- Édesburgonya elősütése: 40-50 perc
- Töltelék elkészítése: 20 perc
- Végső sütés: 20 perc
Ha tetszett a töltött édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több ütős, töltött recept:
Baconbe tekert töltött csirkemell párolt zöldbabbal