Hirdetés

Hozzávalók

9
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 doboz grillsajt-korong
Hozzávaló kipipálva
180 g száraz hajdina
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db gránátalma
Hozzávaló kipipálva
1 fej cékla
Hozzávaló kipipálva
1 csokor menta
Hozzávaló kipipálva
80 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 tk méz
Hozzávaló kipipálva
1 tk dijoni mustár

A zaatar fűszerkeverékhez

Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított oregánó
Hozzávaló kipipálva
2 ek őrölt szumák
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt római kömény
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Grillezett füstölt sajt zaatar fűszeres hajdinasalátával

Ha rendszeresen beiktattok húsmentes étkezéseket, vagy vega vendégeket vártok, itt egy remek recept, amitől nem lesz hiányérzete a húsevőknek sem. A különleges fűszermix minden ételt életre kelt és igazi különlegességet varázsol olyan alapanyagokból is, mint a hajdina vagy a cékla. Lágy, füstös sajt mellé egy laktató, szemetgyönyörködtető saláta, amivel tovább színesíthetjük az étrendünket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

9
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 doboz grillsajt-korong
Hozzávaló kipipálva
180 g száraz hajdina
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db gránátalma
Hozzávaló kipipálva
1 fej cékla
Hozzávaló kipipálva
1 csokor menta
Hozzávaló kipipálva
80 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Hozzávaló kipipálva
1 tk méz
Hozzávaló kipipálva
1 tk dijoni mustár

A zaatar fűszerkeverékhez

Hozzávaló kipipálva
1 ek szezámmag
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított majoranna
Hozzávaló kipipálva
1 ek szárított oregánó
Hozzávaló kipipálva
2 ek őrölt szumák
Hozzávaló kipipálva
½ tk őrölt római kömény
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Forró, száraz serpenyőben, alkalmanként rázogatva, 3-4 perc alatt arany színűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy mozsárba tesszük. A hajdinát többször, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és 1,75-szörös mennyiségű vízben, egy csipet sóval és a vajjal, fedő alatt elkezdjük főzni. 12-15 perc felszívja az összes vizet és készre fő. A zaatar összetevőit a mozsárba tesszük és pár perc alatt elkészítjük a apró szemcséjű, illatos fűszerkeveréket.

A céklát meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk, egy nagy tálba dobjuk, majd hozzáadjuk a gránátalma magjait is, illetve a megfőtt hajdinát is. A salátaöntethez az olívaolajat, a citrom facsart levét, a mustárt és a mézet összerázzuk, majd belekeverünk 1-2 teáskanállal a zaatar fűszerkeverékből, sózzuk, borsozzuk, majd mehet az öntet salira.

A grillt 175 fokra melegítjük, és gyakori forgatás mellett 5-6 perc alatt megsütjük a sajtkorongokat. Tálalásnál aprított friss mentát szórunk a tetejére.

Ha tetszett a grillezett sajtkorongok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?