Hirdetés

Lencsefasírt krumplisalátával

Hozzávalók

4
főre
+

A krumplisalátához

Hozzávaló kipipálva
1 fej lila hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 tk ecet
Hozzávaló kipipálva
800 g tisztított burgonya
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
500 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
50 g mustár
Hozzávaló kipipálva
40 g porcukor

A lencsefasírthoz

Hozzávaló kipipálva
530 g konzerv lencse
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
150 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
2 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lencsefasírt krumplisalátával

A babona úgy tartja, ha újév, akkor lencse. A legtöbb háztartásban főzelék vagy leves készül belőle. De mi van akkor, ha mi épp fasírtot kívánunk? Mutatom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A krumplisalátához

Hozzávaló kipipálva
1 fej lila hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 tk ecet
Hozzávaló kipipálva
800 g tisztított burgonya
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
500 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
150 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
50 g mustár
Hozzávaló kipipálva
40 g porcukor

A lencsefasírthoz

Hozzávaló kipipálva
530 g konzerv lencse
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
150 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
2 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lencsefasírt krumplisalátával elkészítéséhez a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, hozzáadjuk az ecetet, majd félretesszük. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, a tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

A fasírthoz a konzerv lencsét konyhai aprítóba tesszük, és a fokhagymával együtt darabosra zúzzuk, de nem pépesítjük le teljesen. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lisztet, 50 g zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Enyhén olajos kézzel 60-70 g-os kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk őket, majd beleforgatjuk a maradék zsemlemorzsába, végül 160 fokra előmelegített, bő olajban kb. 5 perc alatt készre sütjük.

A salátához egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot. A krumplit és a tojást karikákra vágjuk, a lila hagymát kinyomkodjuk, és a tejfölös szószhoz keverjük őket. Tányérra szedjük a salátát, és a lencsefasírttal tálaljuk.

lencsefasírt krumplisalátával
Lencsefasírt krumplisalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a lencsefasírt krumplisalátával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több lencsés kaja:

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel
Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke
Újévi lencsefőzelék

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?