Hozzávalók
A zöldségraguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 szál angolzeller
- ½ szál sárgarépa (100 g)
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 2 ág friss zsálya
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml passata
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 tk balzsamecet
- 1 cikk parmezán héja
- 250 g cukkini
- 400 g konzerv lencse
A ricottakrémhez
- 250 g ricotta
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 12 db lasagne tésztalap
- 50 g parmezán
- 200 g mozzarella
Hozzávalók
A zöldségraguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 szál angolzeller
- ½ szál sárgarépa (100 g)
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4 ág friss kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring
- 2 ág friss zsálya
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml passata
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 tk balzsamecet
- 1 cikk parmezán héja
- 250 g cukkini
- 400 g konzerv lencse
A ricottakrémhez
- 250 g ricotta
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 0.25 db frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 12 db lasagne tésztalap
- 50 g parmezán
- 200 g mozzarella
A zöldséges lasagne első lépéseként elkészítjük a sofrito alapot, ehhez közepes lángon olívaolajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, angolzellert és répát. Közben sózzuk, borsozzuk, majd ha üvegesre párolódott, rányomjuk a fokhagymát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paprikát, a felaprított zöldfűszereket, és jól lepirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal, a passatával és az alaplével, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet, a parmezánhéjat és 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a kis kockákra vágott cukkini és a lecsepegtetett lencse, majd további 5 percig főzzük.
A ricottakrémhez összekeverjük a ricottát, a tejszínt, sót, borsot és a frissen reszelt szerecsendiót. A raguból kiszedjük a parmezánhéjat és elkezdünk rétegezni: jöhet a tepsi aljába egy kevés ragu, erre egy réteg tészta, erre egy újabb adag ragu, a ricottakrém fele, a parmezán harmada, majd egy sor tészta, ragu, a maradék ricottakrém, parmezán, végül egy újabb sor tészta, a maradék ragu és parmezán. Rátépkedjük a mozzarellát és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 10 percet.
- Előkészítés: 30 perc
- Sütés: 45 perc
- Összesen: 75 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!