Hozzávalók
- 200 g csiperkegomba
- 200 g barna csiperkegomba
- 200 g laskagomba
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
A puliszkához
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 200 g kukoricadara
- 1 l zöldségalaplé
- 1 csipet chipotle chilipehely
- só, bors
- 2 ek vaj
- 1 ek mascarpone
- 100 g reszelt parmezán
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek ropogós hagyma
Hozzávalók
- 200 g csiperkegomba
- 200 g barna csiperkegomba
- 200 g laskagomba
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
A puliszkához
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 200 g kukoricadara
- 1 l zöldségalaplé
- 1 csipet chipotle chilipehely
- só, bors
- 2 ek vaj
- 1 ek mascarpone
- 100 g reszelt parmezán
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 2 ek ropogós hagyma
A parmezános puliszka pirított gombaválogatással recept első lépéseként a gombákat tetszőlegesen rusztikus darabokra vágjuk, majd egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Kb. fél perc pirítás után meglocsoljuk az olajjal, és amikor már aranybarna, akkor sózzuk, borsozzuk, végül egy facsarásnyi citromlével ízesítjük.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lassan átpirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, amit szinte teljesen elforralunk. Jöhet rá a kukoricadara, majd folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet krémesre főzzük. Elzárjuk a hőt, de még tűzforrón hozzáadjuk a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a vajat, a mascarponét, a parmezánt és az aprított petrezselymet.
Tálaláskor a krémes puliszkára szedünk a gombából, majd megszórjuk a ropogós hagymával.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a parmezános puliszka pirított gombaválogatással recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!