Hirdetés

Perfekt céklás kaja buggyantott tojással

Hozzávalók

2
főre
3 nagy cékla (lehet előfőzött is)
3 krumpli
4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
120 ml tejszín
só és frissen őrölt fekete bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
2 tojás
Hirdetés

Perfekt céklás kaja buggyantott tojással

A cékla és a burgonya őrülten jól passzol egymáshoz, amik a serpenyőben pirítás után még fantasztikusabb ízeket produkálnak. Most mutatunk egy olyan vega receptet, amit köretként és főételként egyaránt fogyaszthatsz, főleg, ha összedobsz mellé néhány tökéletes buggyantott tojást.
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
3 nagy cékla (lehet előfőzött is)
3 krumpli
4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
120 ml tejszín
só és frissen őrölt fekete bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
2 tojás

A céklát és a krumplit puhára főzzük enyhén sós vízben ( a krumpli kb. 20 perc, cékla kb. 40 perc). Ha kész, leszűrjük, meghámozzuk, 1,5×1,5 centis kockára vágjuk és hagyjuk kihűlni. Olajat melegítünk egy serpenyőben és apróra vágott hagymát pirítunk rajta.

Hozzáadjuk a krumplit és a céklát és gyakran kevergetve körülbelül 15 percig sütjük, amíg szépen megpirul és kissé rozsdás kinézetet nem kap. Hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és bőven megszórjuk petrezselyemmel. Készítünk néhány tökéletes buggyantott tojást és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások