Hozzávalók
- 3 db nagy cékla (lehet előfőzött is)
- 3 db krumpli
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 120 ml tejszín
- só és frissen őrölt fekete bors
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- 2 db tojás
Hozzávalók
- 3 db nagy cékla (lehet előfőzött is)
- 3 db krumpli
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 120 ml tejszín
- só és frissen őrölt fekete bors
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- 2 db tojás
A céklát és a krumplit puhára főzzük enyhén sós vízben ( a krumpli kb. 20 perc, cékla kb. 40 perc). Ha kész, leszűrjük, meghámozzuk, 1,5×1,5 centis kockára vágjuk és hagyjuk kihűlni. Olajat melegítünk egy serpenyőben és apróra vágott hagymát pirítunk rajta.
Hozzáadjuk a krumplit és a céklát és gyakran kevergetve körülbelül 15 percig sütjük, amíg szépen megpirul és kissé rozsdás kinézetet nem kap. Hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és bőven megszórjuk petrezselyemmel. Készítünk néhány tökéletes buggyantott tojást és kész is.