Hirdetés
Húsvéti menü

Perfekt céklás kaja buggyantott tojással

Hozzávalók

2
főre
+
3 db nagy cékla (lehet előfőzött is)
3 db krumpli
4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
120 ml tejszín
só és frissen őrölt fekete bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
2 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Perfekt céklás kaja buggyantott tojással

A cékla és a burgonya őrülten jól passzol egymáshoz, amik a serpenyőben pirítás után még fantasztikusabb ízeket produkálnak. Most mutatunk egy olyan vega receptet, amit köretként és főételként egyaránt fogyaszthatsz, főleg, ha összedobsz mellé néhány tökéletes buggyantott tojást.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
3 db nagy cékla (lehet előfőzött is)
3 db krumpli
4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
120 ml tejszín
só és frissen őrölt fekete bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A céklát és a krumplit puhára főzzük enyhén sós vízben ( a krumpli kb. 20 perc, cékla kb. 40 perc). Ha kész, leszűrjük, meghámozzuk, 1,5×1,5 centis kockára vágjuk és hagyjuk kihűlni. Olajat melegítünk egy serpenyőben és apróra vágott hagymát pirítunk rajta.

Hozzáadjuk a krumplit és a céklát és gyakran kevergetve körülbelül 15 percig sütjük, amíg szépen megpirul és kissé rozsdás kinézetet nem kap. Hozzákeverjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és bőven megszórjuk petrezselyemmel. Készítünk néhány tökéletes buggyantott tojást és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások