Hirdetés
Green Kitchen

Mákos rizstésztasaláta

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizstészta
2 ek szezámolaj
1 db kígyóuborka
½ fej lila hagyma
1 szál répa (nagyobb)
1 csokor friss menta
3 ek darált mák

A dresszinghez

50 ml szezámolaj
100 ml szójaszósz
1 db lime leve
2 ek méz
1 mk frissen őrölt bors
1 cm friss gyömbér
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mákos rizstésztasaláta

Biztos furcsán néztetek, amikor megláttátok a mákot a címben, majd a képen: igazából csak sokkal viccesebb ez az ázsiai jellegű saláta így, ízben nem sokat ad hozzá, de nagyon jól néz ki.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizstészta
2 ek szezámolaj
1 db kígyóuborka
½ fej lila hagyma
1 szál répa (nagyobb)
1 csokor friss menta
3 ek darált mák

A dresszinghez

50 ml szezámolaj
100 ml szójaszósz
1 db lime leve
2 ek méz
1 mk frissen őrölt bors
1 cm friss gyömbér
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rizstésztasaláta tökéletes választás lehet gyors vacsinak. Ehhez a rizstésztát a csomagolás szerint elkészítjük (nekem 3 percig kellett forró vízbe áztatni), leszűrjük, majd összeforgatjuk a szezámolajjal. 

A zöldségeket tetszőleges méretűre vágjuk, viszont az uborkát érdemes úgy feldarabolni, hogy elfelezzük, kikaparjuk a magjait, és úgy vágjuk 2-3 mm vastagra, így extra ropogós lesz. A mentaleveleket nagyobb darabokra tépkedjük. 

A dresszing hozzávalóit összerázzuk egy kis üvegben, majd összekeverjük a tésztát a zöldségekkel, a mentával, a mákkal és ezzel a dresszinggel.

mákos rizstésztasaláta
Mákos rizstésztasaláta

Ha tetszett a mákos rizstésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Ázsiai uborkasaláta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások