Hozzávalók
- 200 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
- 1 db kígyóuborka
- ½ fej lila hagyma
- 1 szál répa (nagyobb)
- 1 csokor friss menta
- 3 ek darált mák
A dresszinghez
- 50 ml szezámolaj
- 100 ml szójaszósz
- 1 db lime leve
- 2 ek méz
- 1 mk frissen őrölt bors
- 1 cm friss gyömbér
Hozzávalók
- 200 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
- 1 db kígyóuborka
- ½ fej lila hagyma
- 1 szál répa (nagyobb)
- 1 csokor friss menta
- 3 ek darált mák
A dresszinghez
- 50 ml szezámolaj
- 100 ml szójaszósz
- 1 db lime leve
- 2 ek méz
- 1 mk frissen őrölt bors
- 1 cm friss gyömbér
A rizstésztasaláta tökéletes választás lehet gyors vacsinak. Ehhez a rizstésztát a csomagolás szerint elkészítjük (nekem 3 percig kellett forró vízbe áztatni), leszűrjük, majd összeforgatjuk a szezámolajjal.
A zöldségeket tetszőleges méretűre vágjuk, viszont az uborkát érdemes úgy feldarabolni, hogy elfelezzük, kikaparjuk a magjait, és úgy vágjuk 2-3 mm vastagra, így extra ropogós lesz. A mentaleveleket nagyobb darabokra tépkedjük.
A dresszing hozzávalóit összerázzuk egy kis üvegben, majd összekeverjük a tésztát a zöldségekkel, a mentával, a mákkal és ezzel a dresszinggel.
Ha tetszett a mákos rizstésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!