Hozzávalók
A rösztihez
- 700 g hámozott burgonya
- só, bors
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj a sütéshez
A tetejére
- 2 ek étolaj
- 2 db tojás
- 8 szál snidling
Serpenyős röszti tükörtojással
Hozzávalók
A rösztihez
- 700 g hámozott burgonya
- só, bors
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj a sütéshez
A tetejére
- 2 ek étolaj
- 2 db tojás
- 8 szál snidling
A serpenyős röszti tükörtojással recept első lépéseként a krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét. Kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a borsot, a lisztet, a tojást és a zúzott fokhagymát, ezután összedolgozzuk. Egy serpenyőbe öntjük az étolajat, közepes lángra felmelegítjük, majd a serpenyőbe nyomkodjuk a burgonyás keveréket. 3-4 percig pirítjuk a röszti egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is szépen lepirítjuk.
A tojásokat megsütjük tükörtojásnak, rárakjuk a megsült röszti tetejére, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és még melegen tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a serpenyős röszti tükörtojással recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!