Hozzávalók
A tésztához:
- 120 g liszt
- 120 g teljeskiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- 120 g hideg vaj
- 1 tk só
- pár csepp hideg víz
- kevés olívaolaj a lekenéshez
A töltelékhez:
- 2 nagy marék friss spenót
- 2 ek reszelt pecorino sajt+ egy kevés forgács
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók
A tésztához:
- 120 g liszt
- 120 g teljeskiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- 120 g hideg vaj
- 1 tk só
- pár csepp hideg víz
- kevés olívaolaj a lekenéshez
A töltelékhez:
- 2 nagy marék friss spenót
- 2 ek reszelt pecorino sajt+ egy kevés forgács
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 2 db tojássárgája
A liszteket összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és egy kevés vizet, hogy összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük kb. 20 percig. Közben egy nagy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojássárgájákat, reszelt sajtot, fűszereket, majd a spenótot. A tésztát kb. fél cm vastagságú, kör alakúra nyújtjuk és a közepére rakjuk a spenótos keveréket, kb. 7 cm-re a szélétől. Ezt a szélét hajtjuk rá, úgy, hogy látszódjon a spenótos töltelék. Lekenjünk szélét egy kevés olívaolajjal. Előmelegített 190 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük. A végén megszórjuk a pecorino forgáccsal.