Hirdetés

Spenótos galette

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű pitéhez

A tésztához:

120 g liszt
120 g teljeskiőrlésű liszt
1 tojás
120 g hideg vaj
1 tk só
pár csepp hideg víz
kevés olívaolaj a lekenéshez

A töltelékhez:

2 nagy marék friss spenót
2 ek reszelt pecorino sajt+ egy kevés forgács
100 ml tejszín
só, bors
1 mk őrölt szerecsendió
2 tojássárgája
Hirdetés

Spenótos galette

A franciák híres vajas pitéjét nem csak gyümölccsel készíthetitek el, hanem pl. spenóttal is. Most egy részben teljes kiőrlésű tésztás változatot hoztunk azoknak, akik szeretik és az egészet egy kis pecorino sajttal fejeztük be, ami igazán feldobja.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű pitéhez

A tésztához:

120 g liszt
120 g teljeskiőrlésű liszt
1 tojás
120 g hideg vaj
1 tk só
pár csepp hideg víz
kevés olívaolaj a lekenéshez

A töltelékhez:

2 nagy marék friss spenót
2 ek reszelt pecorino sajt+ egy kevés forgács
100 ml tejszín
só, bors
1 mk őrölt szerecsendió
2 tojássárgája

A liszteket összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és egy kevés vizet, hogy összeálljon. Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük kb. 20 percig. Közben egy nagy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojássárgájákat, reszelt sajtot, fűszereket, majd a spenótot. A tésztát kb. fél cm vastagságú, kör alakúra nyújtjuk és a közepére rakjuk a spenótos keveréket, kb. 7 cm-re a szélétől. Ezt a szélét hajtjuk rá, úgy, hogy látszódjon a spenótos töltelék. Lekenjünk szélét egy kevés olívaolajjal.  Előmelegített 190 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük. A végén megszórjuk a pecorino forgáccsal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások