Hozzávalók
- 1 ½ kg tök
- 0.7 kg cukkíni
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 tk pirospaprika
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
- 1 csokor friss kapor
Hozzávalók
- 1 ½ kg tök
- 0.7 kg cukkíni
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 tk pirospaprika
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
- 1 csokor friss kapor
A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk és a szintén kimagozott cukkínivel együtt legyaluljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat. Ha megpároltuk a hagymát, jöhet a cukkíni és a tök keveréke a lábasba.
Az egészet átforgatjuk, hagyjuk párolódni és amikor már azt látjuk, hogy a tök kezd összezuhanni, elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben egy habverővel csomómentesen elkeverjük a keményítőt és a pirospaprikát, hozzáadjuk a főzelék alaphoz és alaposan elkeverjük benne. A főzelékbe szórjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, belecsorgatjuk a citromlevet, még egyszer összeforgatjuk, rottyantunk rajta keveset és kész is van. Rögtön, melegen is isteni, de a legütősebb jól lehűtve, kevés reszelt citromhéjjal és kaporral a tetején!
Ha tetszett a tökfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!