Hirdetés

Szuper nyári kaja: tökfőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
1 ½ kg tök
0.7 kg cukkíni
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 ek keményítő
1 tk pirospaprika
½ db citrom leve és héja
só, bors
1 csokor friss kapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szuper nyári kaja: tökfőzelék

Vannak tipikus nyári kaják, amik egyszerűen kihagyhatatlanok. Ilyen a lecsó, a töltött paprika, a rántott patiszon, a karalábé leves, és persze a tökfőzelék is. Mi leginkább hidegen szeretjük enni a dög melegben, de elkészülte után rögtön, forrón is menő egy finom fasírttal. Egyetek tökfőzeléket és jó lesz nektek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ½ kg tök
0.7 kg cukkíni
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 ek keményítő
1 tk pirospaprika
½ db citrom leve és héja
só, bors
1 csokor friss kapor
Bevásárlólistához adom

A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk és a szintén kimagozott cukkínivel együtt legyaluljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat. Ha megpároltuk a hagymát, jöhet a cukkíni és a tök keveréke a lábasba.

tokfozelek2.jpg

Az egészet átforgatjuk, hagyjuk párolódni és amikor már azt látjuk, hogy a tök kezd összezuhanni, elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben egy habverővel csomómentesen elkeverjük a keményítőt és a pirospaprikát, hozzáadjuk a főzelék alaphoz és alaposan elkeverjük benne. A főzelékbe szórjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, belecsorgatjuk a citromlevet, még egyszer összeforgatjuk, rottyantunk rajta keveset és kész is van. Rögtön, melegen is isteni, de a legütősebb jól lehűtve, kevés reszelt citromhéjjal és kaporral a tetején!

tokfozelek.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások