Hirdetés

Tojásos nokedli

Hirdetés

Tojásos nokedli

A tojásos nokedli ugyebár igazi klasszikus, na meg persze köztudott az is, hogy mindenki szereti. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult, egyedül nokedlit szaggatni kell megtanulni, de ezt illetően nagymamáink már rég kiokítottak bennünket.
Hirdetés

Hozzávalók a nokedlihez (4 személyre):

  • 2 tojás
  • 300 ml víz
  • 1 púpozott tk só
  • 500 g liszt
  • 1 ek olaj (a tésztára)
  • 6 tojás
  • só, bors
  • 20 g vaj

A salátához:

  • 1 fejes saláta
  • cukor
  • ecet
  • víz

A  tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.

Fotó: Fördős Peti

A salátához a sót, cukrot, ecetet és a vizet egy tálban összekeverjük. A fejes salátát alaposan megmossuk (legjobb váltogatva csap alatt és egy edényben áztatva, hogy garantáltan minden homok kijöjjön belőle).A salit négybe vágjuk, beledobjuk az ecetes lébe, és ázni hagyjuk. A maradék tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást. Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások