Hozzávalók
A savanyított lila hagymához
- 250 ml víz
- 50 ml 10 %-os ételecet
- 1 tk egész bors
- 2 tk cukor
- 1 fej lila hagyma
A babpüréhez
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g konzerv bab
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
A chilis kukoricához
- ½ db chilipaprika
- 200 g konzerv kukorica
Az avokádókrémhez
- 1 db avokádó
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 csipet só
- ½ gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
- ½ db lime leve
- 1 ek margarin
- frissen őrölt bors ízlés szerint
A pattogatott kukoricához
- 2 ek margarin
- 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 75 g pattogatni való kukorica
Az összeszereléshez
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csomag tacokagyló
Hozzávalók
A savanyított lila hagymához
- 250 ml víz
- 50 ml 10 %-os ételecet
- 1 tk egész bors
- 2 tk cukor
- 1 fej lila hagyma
A babpüréhez
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g konzerv bab
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
A chilis kukoricához
- ½ db chilipaprika
- 200 g konzerv kukorica
Az avokádókrémhez
- 1 db avokádó
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 csipet só
- ½ gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
- ½ db lime leve
- 1 ek margarin
- frissen őrölt bors ízlés szerint
A pattogatott kukoricához
- 2 ek margarin
- 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 75 g pattogatni való kukorica
Az összeszereléshez
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csomag tacokagyló
A savanyított lila hagymához egy gyorsforralóba tesszük a vizet, az ecetet, kevés egész borsot és cukrot, és összeforraljuk. Egy lila hagymát felvágunk, egy mély tálba tesszük, felöntjük az összemelegített savanyítólével, és állni hagyjuk, ameddig elkészülünk a többi alapanyaggal.
A babpüréhez a másik fej lila hagymát apróra vágjuk, és egy közepes lángon hevített serpenyőben, néhány evőkanál margarinra dobjuk. Ahogy a hagyma egy kicsit dinsztelődött, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Jöhet rá a babkonzerv, valamint néhány koktélparadicsom is. Fűszerezésképp hozzáadjuk a fűszerköményt, a pirospaprikát, a sót és némi borsot. Az egészet hagyjuk 5-10 perc alatt összefőni, majd levesszük a tűzről.
Egy nagyobb edénybe vagy tányérba öntjük a babos keveréket, és egy villával összetörjük. Ez mehetne akár aprítóba is, viszont akkor figyeljetek arra, hogy ne legyen teljesen krémmé zúzva, hanem maradjon benne egy kis textúra.
A chilis kukoricához egy felhevített, száraz serpenyőbe dobjuk a felkarikázott fél chilit, majd 3-4 evőkanálnyi konzerv kukoricát adunk hozzá, amit közepes lángon lepirítunk. Ha a kukorica megvan, kitesszük egy tálba, majd jöhet ugyanebbe a serpenyőbe a csíkokra vágott kaliforniai paprika is.
A guacamoléhoz az érett avokádót egy tálban egy villával összetörjük. Hozzáadunk néhány szem apróra vágott koktélparadicsomot, egy negyed nagyon apróra vágott lila hagymát, sózzuk, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma, egy kis csokor felaprított koriander, egy fél lime leve, a margarin, végül megborsozzuk.
A pattogatni való kukoricához egy fedővel rendelkező edénybe margarint teszünk, erős lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd beleöntjük a kukoricaszemeket. Átforgatjuk, hogy minden oldalát érje a zsiradék, és hevíteni kezdjük. Onnantól, hogy kipattogott az első kukorica, levesszük a lángot közepesre, és hagyjuk, hogy az összes kipattogjon. A tetőt ne tegyétek rá teljesen, hogy távozni tudjon a gőz, ezáltal ropogósabb legyen a kukorica.
Ha mindennel elkészültünk, ízlés szerinti sorrendben megpakoljuk a tacokagylókat, és fogyasztjuk.
- előkészítési idő: 20 perc
- főzési idő: 10 perc
- pirítás: 5 perc
- összesen: 35 perc
Ha tetszett a vega taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!