A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 g tisztított burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 1 ½ tk só
- 1 - 2 ek víz
- 3 - 4 ek olaj a pirításhoz
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 500 g tisztított burgonya
- 200 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 1 ½ tk só
- 1 - 2 ek víz
- 3 - 4 ek olaj a pirításhoz
A krumpligombóc elkészítése úgy kezdődik, hogy a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még melegen áttörjük. Ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval, és elkezdjük összegyúrni. Mivel minden liszt és krumpli más, így lehet, hogy szükség lesz 1-2 evőkanálnyi vízre, hogy összeálljon. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk és kis gombócokat formázunk belőle. Egy fazékban vizet forralunk, bőségesen megsózzuk és beledobáljuk a gombócokat. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, majd további 2 perc főzés után leszűrjük és lecsöpögtetjük.
Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat, és a gombócok minden oldalát megpirítjuk benne. Ha levesbetétnek készítjük a gombócokat, akkor a már kész levesben főzzük ki azokat 5-6 perc alatt.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtés: 60 perc
- Összesen: 120 perc
Ha tetszett a krumpligombóc alapreceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Variációk krumpligombócra:
Baconös-gombás krumplis gombóc
Gulka, a legkirályabb burgonyagombóc