Hozzávalók
A leveshez
- 3 db paradicsom
- 1 szál újhagyma
- 100 g sóska
- 2 db tojás
- 2 ek étolaj
- 600 ml víz
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 tk pirított szezámolaj
A galuskához
- 100 g finomliszt
- 30 g étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 100 ml víz
Hozzávalók
A leveshez
- 3 db paradicsom
- 1 szál újhagyma
- 100 g sóska
- 2 db tojás
- 2 ek étolaj
- 600 ml víz
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 tk pirított szezámolaj
A galuskához
- 100 g finomliszt
- 30 g étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 100 ml víz
A galuskaleveshez a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, az újhagyma szárát felaprítjuk. A sóskát felcsíkozzuk, a tojásokat pedig egy tálban felverjük és félretesszük. A galuskához a lisztet, a keményítőt és a tojást összekeverjük, enyhén megsózzuk, elkeverjük, majd a vizet hozzáadva nedves tésztát keverünk. Egy fazékban olajat melegítünk, és az újhagymát illatosra pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel.
A forrásban lévő paradicsomos levesünkbe galuskaszaggatóval (vagy ha a kínai módszert alkalmazzuk, akkor egyszerűen pálcikával) beleadagoljuk a galuskákat. Alacsony lángra kapcsolunk, és amikor feljött a felszínre a galuska, hozzáadjuk a szójaszószt és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a sóska, és körkörös mozdulattal beleöntjük a felvert tojást is. Ezzel készen is vagyunk, végül tálaláskor opcionálisan ékesítjük egy kis szezámolajjal.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a kínai galuskaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!