Hozzávalók
- 180 g thai rizstészta
- 200 g kemény tofu
- 100 g metélőhagyma
- 2 db salottahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek sótlan földimogyoró
- 2 db tojás
- 10 db közepes garnélarák
- 2 ek halszósz
- 2 ek cukor
- 3 ek tamarind szósz
- 1 tk chilipor
- ½ tk őrölt fehér bors
- 5 ek olaj
- 100 g babcsíra
- ½ db lime
Hozzávalók
- 180 g thai rizstészta
- 200 g kemény tofu
- 100 g metélőhagyma
- 2 db salottahagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek sótlan földimogyoró
- 2 db tojás
- 10 db közepes garnélarák
- 2 ek halszósz
- 2 ek cukor
- 3 ek tamarind szósz
- 1 tk chilipor
- ½ tk őrölt fehér bors
- 5 ek olaj
- 100 g babcsíra
- ½ db lime
A pad thai elkészítéséhez először meleg vízbe áztatjuk a szárított rizstésztát 6-8 percre. Ne áztassuk túl puhára, mert még a pirítás közben puhulni fog. A tofut csíkokra vágjuk, a metélőhagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és egy mozsárban durvább darabokra törjük a mogyorót. A tojást egy kisebb tálban felverjük, a garnélarákokat meghámozzuk.
A házi pad thai szósz
Egy keverőtálban összekeverjük a halszószt, a cukrot, a tamarind szószt, a chiliport és a fehér borsot, majd felöntjük 2-3 evőkanál vízzel. Ezzel kész is a házi pad thai szószunk.
Ezután egy wokban felhevítünk 2-3 evőkanál olajat, először a tofut kisütjük és félretesszük későbbi felhasználásra. 2 evőkanál olajat teszünk a serpenyőbe ismét, majd a fokhagymát és a salottahagymát illatosra pirítjuk, hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal apróbb darabokból álló rántottára sütjük. Ezt követően hozzáadjuk a rizstésztát, és gyorsan átforgatjuk, majd beleöntjük a pad thai szószunkat, jól átforgatjuk, beledobjuk a garnélarákot és kevergetve megsütjük.
Végül beletesszük a metélőhagymát és a babcsírát, és kevergetve tovább pirítjuk, amíg meg nem puhul a serpenyő tartalma. A végén beleöntjük az előzetesen kisütött tofut, jól összekeverjük a wok tartalmát, meglocsoljuk a lime levével és levehetjük a tűzről.
Fogyasztás előtt megszórjuk a tört földimogyoróval, tehetünk még rá egy kis babcsírát és limegerezddel tálaljuk. Ízlés szerint, ha csípősebben szeretnétek, szórhattok még rá egy kis chiliport is.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 15 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!