Hozzávalók
- 200 g gouda sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g maradék húsvéti sonka
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 2 db tojás
- só, bors
- 150 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
Húsvéti rántott sajt
Hozzávalók
- 200 g gouda sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g maradék húsvéti sonka
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 3 - 4 ek liszt
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 2 db tojás
- só, bors
- 150 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
A sajtot lereszeljük, majd összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, sonkával, a fűszerekkel és a liszttel és alaposan átdolgozzuk. A masszát letakarjuk, és egy fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután 6-7 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
A tojást felverjük egy kevés sóval és borssal, majd a klasszikus módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a sajtgolyókat. A fagyasztóba tesszük 30 percre. Ezután 160 fokos, bő olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Lecsepegtetjük egy papírtörlőn, és meg is vagyunk.
Elkészítési idő: 20 perc + 30 perc hűtés
Ha tetszett a húsvéti rántott sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csoda rántott sajt, mert immmádjuk, ha nyúlik! A húsvéti rántott sajt előtt, helyett vagy után készítsétek el őket!
Rántott sajt lenmagos bundában