Összeszedtünk hétféle palacsinta verziót, a retró lekvárosoktól kezdve a rakott, zserbós és Gundel-féle villantósokon át egészen a banános vagy épp lightos változatokig. Indulhat a palacsintaparti!
Túrós palacsinta eperlekvárral
A túrós palacsinta eperlekvárral nem véletlenül az egyik legkirályabb palacsinta: a krémes túrótöltelék és az enyhén savanykás gyümölcs tökéletes párost alkotnak. Frissen sütve, porcukorral meghintve az igazi.

Túlérett banános palacsinta gyümölcsökkel
Túlérett banán lapul a konyhapulton? Akkor tedd a palacsintába! Jó adag friss gyümölccsel és egy kanál joghurttal kiegészítve reggelinek is tökéletes.

Diós lekváros palacsinta
Egy falat belőle, és máris a nagyi konyhájában érzed magad! A darált dió és a lekvár duója igazi klasszikus, amit lehetetlen nem szeretni. Ha kicsit megpirítod a diót előtte, még tutibb lesz a végeredmény.

Túrós rakott palacsinta
Készülj életed palacsintaélményére! A túróval töltött palacsintákat rétegezve, egy kis (sok) tejföllel nyakon öntve és átsütve olyan desszertet kapsz, amit többször is el akarsz majd készíteni. Melegen, langyosan és másnap is szuper!

Zserbópalacsinta
Ha a zserbót és a palacsintát is imádod, miért is kéne választani? Dió, baracklekvár és egy kis csoki gondoskodik róla, hogy ez a verzió simán megállja a helyét a vasárnapi ebédlőasztal sztárjaként.

Gundel-palacsinta
Ez az a palacsinta, amit egyszer mindenkinek el kell készítenie! A rumos-diós töltelék, a csokiszósz és a lekvár kombója garantáltan levesz a lábadról – akár vendégvárónak is hibátlan.

Diétás palacsinta
Ha épp kicsit visszafogottabbra vennéd a tempót, akkor se kell lemondanod a palacsintáról! Ez a lightos verzió liszt és plusz cukor nélkül is pont elég puha, sőt még a feltétet is bátran variálhatod hozzá. Egy adag görög joghurttal és bogyós gyümölccsel bármelyik nap jól indul vele.
-DatIp7.webp)