6 étel, ami Poirot asztalára kerülhet
Agatha Christie elképesztően sikeres karaktert talált ki, aki gyakorlatilag halhatatlan: a magánnyomozó, Hercule Poirot nyolcvannál is több regényben/novellában derített fényt az igazságra, és közben alaposan megismerhették az olvasók a detektívet. Poirot népszerűsége töretlen, már sokan alakították a filmekben is a kis belgát, akiről két tényt minden rajongó tud. Az egyik, hogy nincs számára megoldhatatlan bűneset, a másik, hogy imádja a hasát.
6 étel, ami Poirot asztalára kerülhet
David Suchet, aki 25 (!) éven át alakította a nyomozót, az utolsó részek forgatására 16 kilót fogyott, hogy az életvidám Poirot helyett egy megtört, idős embert lássunk a képernyőn, ahogy Agatha Christie megálmodta. Az akkor 67 éves színész egyszerűen odafigyelt az étkezésére, sok zöldséget fogyasztott, és többet járt sétálni, szerencséjére pedig nem is édesszájú.
„Mindig is ki kellett tömni a jelmezt, mert sosem voltam olyan pocakos, mint Poirot” – mesélte Suchet. A belga nyomozó háklis volt arra, mi kerülhetett az asztalára, ki nem állhatta a jellemzése szerint förtelmes angol konyhát.
Mit evett Poirot reggelire?
Többször is kiderült, hogy minden reggel ugyanaz került Poirot asztalára: két teljesen egyforma méretű főtt tojás és egy darab, tökéletes négyzetekre vágott, héjától megfosztott pirítós. A tévésorozatban pedig a pirítósnégyzeteket tökéletes lekvárkarikákkal koronázzák meg. Nóri eperlekvárjára valószínűleg ő sem mondott volna nemet:
Milyen ételekért rajongott Hercule Poirot?
Poirot a hazai ízekre vágyik minden fejezetben, és az európai finomságokat kedveli, mint a croissant.
Az omlett és a lágy sajtok nagy szerelmesének álmodta meg az írónő a karaktert, akit az angol konyhánál jobban csak a kínai ételek rémisztettek meg.
Milyen ital kerül Poirot asztalára?
A detektív kedvelte a gyógynövényes teákat, a kedvence kamilla, ami megnyugtatta a testét és hagyta, hogy a kis szürke agysejtjei dolgozzanak. Egy csésze forró csokit ivott elalvás előtt, és ahogy a teát, úgy ezt is sok cukorral fogyasztotta.
Poirot, az édesszájú
Bonbonok, csokoládék és rengeteg cukor – nagyjából ez a legtöbbször visszatérő eleme a nyomozó karakterének.
Fish and chips, ami mindent vitt
Egyetlen egyszer dicsérte meg Poirot az angol konyhát, mégpedig, amikor fish and chips került a kezébe.
Ezért mi is rajongunk,
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!