Hibátlan nápolyi pizza Budapesten – új hely, új kemence, de a minőség a régi
A MANU+ neve ismert a nápolyi pizza iránt rajongók körében, hiszen az általuk sütött pizza a legjobbak közé tartozik. Nemrég elköltöztek az Astoriáról, de szerencsére nem mentek messze, a város központjában maradtak a Fővám térnél található új címen. Nemcsak az üzletet cserélték le, kemencefronton is beújítottak, és habár odáig voltam a régiért is, az új babakék változat láttán egyből felcsillant a szemem.
Olyan, amilyennek lennie kell
Györgyi kolléganőm nemrég írt arról, hogy hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű pizzát, és a MANU+ esetében minden pontot ki tudunk pipálni. A tésztát hosszan kelesztik, majd kemencében, magas hőfokon kb.1 perc alatt sütik meg. A végeredmény így egy puha, levegős és könnyed tészta, aminek a széle hólyagos. Ha nápolyi pizzáról írunk, időről időre felmerül a kommentekben, hogy odaégett a pizza, de nem, ez direkt ilyen, egyáltalán nincs égett íze, és nem megy a rovására sem. Kérdezhetnétek, hogy mi indokolja a MANU+ iránti rajongásomat, szemben a többi nápolyi pizzával, és erre a válasz a paradicsomszósz. Minden nápolyi pizza ismertetőjegye a San Marzano paradicsomból készült szósz, de szerintem messze itt a legjobb, annyira ízes, hogy akár magában is bevágnék belőle pár kanállal.
Nincs túlgondolva a kínálat
A 2018-as nyitást követően jó ideig csak 8-féle pizza szerepelt az étlapon, azonban azóta bővült és a költözéssel változott is a kínálat. Jelenleg 18 feltétezés közül választhatunk, és bár jó lett volna kipróbálni az összeset, azért ismerjük a határainkat, így végül „csak” ötfélét teszteltünk. Két részre bontható a kínálat: vannak a paradicsomos pizzák, és a bianca vagy fehér pizzák, amelyeknek a mozzarella adja az alapját.
A San Marzano alappal nem lehet mellélőni
Nekem a a személyes kedvencem a Pizzicare, így természetesen azzal indítottam. Ennek a pizzának a lelkét a picante szalámi adja, amit a koktélparadicsom egészít ki, illetve mozzarella, grana padano, olívaolaj és bazsalikom kerül rá. A pikáns szalámi izgalmas, de nem nyomja el a San Marzano ízét, egyszerűen tökéletes. A paradicsomos vonalon maradva kipróbáltuk még a Fungit. Erre a pizzára prosciutto cotto és csiperkegomba kerül, igazi klasszikus, amivel nem nagyon lehet mellélőni. A Popeye-t ugyan randira nem ajánljuk, de vámpírok ellen annál inkább, hiszen bőven kerül rá fokhagymaolaj a paradicsom, a sajt és a spenótlevelek mellett. Egyik paradicsomos alapú pizzában sem fogtok csalódni, mindenki megtalálhatja a számításait. Ugyanúgy bejöhet a klasszikus Margherita, mint a magyaros Paprika János is.
Fehér pizzák
A bianca típusú pizzák közül először a mortadellásra csaptunk le, ami nemcsak elképesztően jól nézett ki, hanem ízre is felülmúlta az elvárásainkat. A tésztára mozzarella, friss, leheletvékony mortadella, sós pisztácia, grana padano és a megszokott olívaolaj és bazsalikom került. Kicsit extra változat, de annyira jól működik, hogy biztosan fogok később is ilyet kérni, és nektek is ajánlom. A Fresca egy egyszerűbb pizza, amin a fehér alapot a koktélparadicsom dobja fel. Jó választás lehet vegáknak, akik unják már a Margheritát és a Quattro formaggit, amit ezúttal kihagytunk, de tapasztalatból mondom, hogy a többi pizzához hasonlóan zseniális.
Nápoly helyett Budapest
Szerintem a MANU+-hoz hozzátartozik az underground életérzés is, a pultban fiatalok dolgoznak, friss zene szól, és az enteriőr sincs túlgondolva, a maga indusztriális bája teszi igazán egyedivé, ami megmaradt az új helyen is. A pizzák ára egy picit drágult, de még így is vállalható, jelenleg 2500 és 3100 Ft között mozog. Egy pizza kb. egyemberes adag, mi négyen voltunk az öt pizzára, és a végén azért kellett küzdeni, hogy az összes belénk férjen.
Szerencsére több ülőhely van a régi üzlethez képest, azonban csúcsidőben így is rengetegen lehetnek. Előre foglalni nem lehet, de azért nem lehetetlen küldetés helyet találni, csak szemfülesnek kell lenni. 🙂
MANU+
Cím: 1053 Budapest, Vámház krt. 8.
Ha tetszett a MANU+ cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!