Hirdetés

Mostantól élőben nézheted, hogy készül a fagyi: a BudaPart-ra is megérkezett a Cioccolatte fagyizó!

Hirdetés

Mostantól élőben nézheted, hogy készül a fagyi: a BudaPart-ra is megérkezett a Cioccolatte fagyizó!

Hirdetés
Szilvia és Giuliano már meghódították a tizenharmadik kerület pezsgő Pozsonyi útját kedvességükkel és igazi itáliai fagylaltjaikkal - mostantól pedig végre a budai oldalon is élvezhetjük a Cioccolatte finomságait.
Hirdetés

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő BudaPart irodaház-komplexum és lakópark középpontjában nyitott meg a legújabb Cioccolatte fagyizó július 15-én, ahol az újlipótvárosi kistestvérnél még bővebb termékpalettával várják a vendégeket.

Soresina Szilvia félig olasz, férje, Giuliano pedig teljesen, így mondhatjuk, hogy a vérükben van a fagylaltkészítés. A Cioccolatte Fagylaltozót 2016-ban nyitották meg a Pozsonyi úton, akkor még egy olasz fagylaltmesterrel, akivel aztán különváltak az útjaik. Ekkor dönteniük kellett: vagy újabb fagylaltmestert szereznek, vagy kitanulják a fagyikészítést ők maguk. Végül az utóbbi lett: Olaszországban, Maurizio Poloninál tanultak.

Szilvi, az egyik tulajdonos. Minden fagyit maguk készítenek.

Tágasabb tér, többféle íz

A Cioccolatte Fagylaltozót nem csak azért ajánlom nektek, mert kizárólag jó minőségű, valóban kézműves fagylaltot ehettek. Bár ez is sokkal kevesebb helyen van, mint gondolnánk, de ilyet láttunk már. A kulcsszó itt az ízesítés. Szilvi és Giuliano nem ragadnak le a bevált kedvenceknél, műhelyükben tényleg állandóan folyik a kísérletezés. Minden fagyi minőségi alapanyagból, magvakból, gyümölcsből készül, hozzáadott anyagok nélkül. Az újlipótvárosiaknak már eddig is nagy kedvence volt a Cioccolatte, és mivel Budán sokkal nagyobb a tér, így nagyobb választékban kóstolhatjátok a kézműves fagyikat. Itt azok a nagyon különleges ízek is helyet kapnak, amikért a másik helyen meg kell várni a téli szezont.

Az új helyszín a BudaParton. Fotó: Cioccolatte

Az új helyen egy tágas terasz is helyet kapott, ahol pedig igazi olasz sütiket és kávét kóstolhattok, ráadásul mindezt a Duna partján. 

A szemünk előtt készül a fagyi

A Cioccolatte fagyiműhelye is a BudaPartra költözött, ahol üvegfal mögött láthatjuk, ahogy a minőségi, zsíros tejből vagy sorbetalapból és a friss alapanyagokból elkészül a krémes fagylalt. A klasszikus kedvencek – mint a piemonti mogyoró, sós pisztácia, illetve a gyermekkort idéző 1990 nevű fagyi a legnépszerűbb, bár én nagyon szeretem náluk a banánt is. Emellett Szilvia és Giuliano egyedi ízekkel is készül hétről hétre. A megnyitó napján például megnézhettük, hogyan készül az igazi stracciatella fior di latte krémmel, folyékony étcsokoládéval.

Fotó: Kalas Györgyi

Édes menekülés

Szilvi és férje a tavalyi karantén alatt találta ki a The Sweet Escape nevű kezdeményezést, aminek keretében virtuálisan, a fagyi segítségével utazhatták körbe a vendégek a földet. Ha már nem lehetett otthonról kimozdulni, legalább ilyen formán világot lehetett látni. Az én nagy kedvencem ezek közül a mango lassi és a tikka ananász volt. 

Az új helyen olasz sütiket is találtok. Fotó: Cioccolatte

Most már egy kicsit szabadabban mozoghatunk, de azért az ízutazás megmarad. Belekóstolhatunk a tavalyi Sweet Escape olyan különlegességeibe, mint a tzatziki vagy a thai kókuszleves. Az idei “utazás” július 23-án indul Törökországgal mindkét üzletben, és azt ígérik a tulajdonosok, hogy csak újdonságokra és igazi meglepetésekre számíthatunk idén is. 

Cioccolatte Gelateria – 1117 Budapest, Buda-Part tér 3.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?