Hirdetés

Szeged egyik legszerethetőbb helyén egyszerre sülnek a kovászos kenyerek és a nápolyi pizzák

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!

Karácsonyi fűszeres egészben sült almás csirke

Karácsonyi csirke!
Hirdetés

Szeged egyik legszerethetőbb helyén egyszerre sülnek a kovászos kenyerek és a nápolyi pizzák

Hirdetés
Szeged valószínűleg egyik legkedvesebb helyén egy egész napot is simán el lehet tölteni, mert egyszerűen minden egy helyen van. Reggel a frissen sült pékáruk illatának mámorában kávézhatunk, ebédre jöhet egy jó kis nápolyi pizza, a kiszolgálás szuperkedves, az este pedig már csak rajtatok múlik!
Hirdetés

A Rudi és Fickó eredetileg fagyizónak indult, majd csakhamar felváltotta a pékség gondolata. Aztán ha már pékség, akkor lehetne jó reggeli is. Ha már van egy jó reggeli, akkor lehetne hozzá jó kávé is. Ha már van egy jó kemence a pékáru miatt, lehetne jó pizza is. Valahogy így indult el Varga Timi és Mucsi Nándor szerelemprojektje, amit két kutyájuk után neveztek el. A 2018-as nyitás óta a helyi fiatalok egyik kedvenc törzshelyévé váltak, de reggel az egész város szívesen áll sorban náluk kovászos kenyérért, amivel Szegeden elsőként kezdtek el foglalkozni. 

rudi és fickó - pult
Fotó: Mudra László

Nagyon büszkék rá, hogy szinte minden termékük helyben készül, így a kemencéjük reggeltől estig ontja magából a cipókat, lepényeket és pizzákat. A Rudi és Fickóban a hozzávalókkal kapcsolatban sem ismernek tréfát, a pizzákhoz főleg olasz alapanyagokat használnak, míg a reggelikhez és más ételeikhez pedig inkább helyi termelők készítményeit. Az étlapjuk viszonylag szűk, de minden rajta van, amit a különböző napszakok igényelnek, szóval minden adott hozzá, hogy végigkóstoljátok az egészet! 😀 

Mielőtt azonban még rátérnénk az ételekre, el kell mondanom, hogy az enteriőrt és az egész hangulatát IMÁDTAM. Annyira ízlésesen van berendezve, annyira ki van gondolva minden sarok, miközben kicsit sem erőltetett, hogy ide akkor is nézzetek be egy cappuccinóra, ha csak átutazóban vagytok, mert azonnal megértitek, miért lett a helyiek törzshelye.

rudi és fickó - beltér
Fotó: Mudra László

Margherita pizza

Valószínűleg sokan egyetértenek velem abban, hogy ahol jó a margherita, ott szinte biztos, hogy minden más is az. Ennek a gondolatiságnak a mentén rendeltem ebből én is egyet. Nándiék egyébként fogukat összeszorítva többször is bejárták Olaszországot a tökéletes pizzatészta után kutatva, hogy igazán autentikus nápolyit készíthessenek itthon. A pizzák jelenleg egy egyedi kialakítású, olasz, elektromos épített kemencében sülnek tökéletesre, de jövőre tervezik a fatüzelésű kemence beszerzését. Na, de visszatérve a pizzára, nekem nápolyi tésztához mérve leheletnyit vastag volt, viszont az állaga tökéletes. A feltétezés szintén hibátlan, nem sok, nem kevés, a felhasznált alapanyagok pedig kiváló minőségűek. (1890 Ft)

Margherita pizza
Margherita pizza (Fotó: Mudra László)

Rudi lecsó

Ha aznap nem ez lett volna a harmadik hely, amit megjárok (és még várt rám egy), ezt biztos, hogy az utolsó utáni falatig kitunkolom, annyira ízlett. Nándi szavaival élve ez egy olasz kolbásszal készült francia kivitel – magyarosan. 😀 Szeretnék jobb szavakat találni erre, de nem tudok, mert teljesen igaza van. Ugyanúgy, ahogy minden országnak megvan a maga palacsintája, megvan a maga lecsója is, ebbe pedig a legjobbakat sikerült úgy összerakni, hogy harmonikus egész. Van benne gomba, paprika, hagyma, cukkini, padlizsán, a paradicsomtól pedig szuperszaftos, ami azért (is) jó, mert a mellé érkező, úgynevezett erdélyi “pityókás” cipó valami eszméletlenül finom! Ilyen ropogós héjjal nem is tudom, mikor találkoztam utoljára, szóval teljesen elájultam ettől a kombótól. Mivel a kolbászt külön tálalják, így a vegák is élvezhetik – és élvezni is fogják! A kenyér pedig természetesen külön is megvásárolható, én nem is mentem haza nélküle, ti se tegyétek! A lecsó 1390 Ft, a félkilós cipó pedig 590 Ft.

rudi lecsó
Rudi lecsó (Fotó: Mudra László)

Tonhalsaláta 

Aki nem éhes annyira, vagy csak simán képtelen meleg ételt enni az 50 fokos hőségben, annak a legjobb szívvel ajánlom a tonhalsalátát. Egyébként nem kis adag, szóval simán jól lehet vele lakni, amiért durva mennyiségű tonhal, kétféle paradicsom és friss saláta felel, na meg természetesen a kemencéből érkező lepény. Nagyon tetszik, hogy a kemencéjüket ilyen sokféleképpen kihasználják, és hogy a salátának ilyen egyedi tálalást ötöltek ki, hiszen aki diétás céllal választja ezt, az egyszerűen otthagyja, aki pedig jól akar lakni, az megeszi. Ami viszont nekem annyira nem tetszett, az a koktél ÉS aszalt paradicsom előbb említett kettőse. Szerintem vagy az egyik vagy a másik, de hát ízlések és pofonok ugyebár. Kár, hogy nincs az étlapon többféle saláta egyébként, mert szerintem nagyon ötletes ez a megoldás, viszont a hal sajnos még mindig elég megosztó, így lehet, hogy emiatt sokan nem választják, pedig isteni dolog! (1790 Ft)

rudi és fickó - tonhalsaláta
Tonhalsaláta (Fotó: Mudra László)

Marhalepény

A Rudi és Fickó tulajdonosainak elmondása alapján ez az egyik legnépszerűbb fogásuk, és nem is csoda! A kivitelezés már csillagos ötös, hiszen szakácskönyvekben is ritkán kérkednek ilyen szépen elkészített calzonéval, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi van benne. A szaftos, lassú tűzön készült hús mellé kerül még gomba, hagyma, mozzarella és egy szuper kis twist, szarvasgomba is. Aki szereti a szarvasgombát, az feltétlenül menjen rá, mert ugyan nem uralkodik el mindenen, inkább csak egy nagyon klassz pluszt ad az ételnek, ami miatt újra és újra ezt fogjátok majd rendelni. A mellé érkező kis maréknyi saláta jól ellensúlyozza a kenyértésztát, így egy pillanatig sem száraz az összhatás. (3190 Ft)

marhalepény
Marhalepény (Fotó: Mudra László)

A Rudi és Fickó egész biztosan Szeged egyik legszerethetőbb és legbarátságosabb spotja, ahol a finom ételek, italok – na meg persze zseniális pékáruk mellé garantáltan mindig kapsz majd egy kedves mosolyt is, szóval fedezzétek fel magatoknak mihamarabb! 

Cím: 6720 Szeged, Oroszlán utca 4.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?