Előre szólunk, ez a tojásos reggeli szekció nem a sima főtt tojásról szól, hanem annál valami sokkal izgalmasabbról…
Sajtos-baconös zsemlében sült tükörtojás
Első olvasásra lehet, fel sem fogod, miről is van szó pontosan, de akkor segítünk: a kibelezett zsemléket jól megtömködöd mindenféle jósággal, majd beleütöd a tojást, és még megkínálod ezzel-azzal, aztán zsupsz be a sütőbe, és amíg kényelmesen lefő a kávé, ez is megsül. Az meg extrán szuper, hogy egyetlen serpenyő sem lesz koszos, ha ezt a kaját csinálod.
Bubble and squeak röszti tökmaggal és tükörtojással
Hát persze hogy ehhez a kajához is az angoloknak van köze, bár a nevéből már biztosan sejtetted. Persze magunkhoz híven egy picit másképp készítettük el, de semmi bonyolultról nincs itt szó: káposztából és krumpliból csinálsz egy jó kis ropogós rösztit, és hozzácsapsz még egy tökéletes tükörtojást, valamint pirított tökmagot. Enjoy!
Kolbászos-tojásos reggeli
A tojás, a kolbász és a hagyma zseniális szentháromságáról van itt szó, kérem szépen, ami magyar szívünknek igen kedves étek. De ha országhatáron túlra vágynál, és jöhet egy kis olasz kaland, akkor próbáld ki a krémesen puha, kenhető ndujával, amitől még pikáns is lesz a dolog.
Lilla-féle Eggs Benedict – a legjobb tojásos reggeli
A tojásételek egyik „legfenszibb” képviselője egészen biztosan a Benedikt tojás. A legpuccosabb reggelizőhelyek brunchkínálatában mindig megtalálod, de mi lenne, ha most magadnak csinálnád meg otthon? Lilla tippjeivel tuti sikerül perfekt tojást buggyantanod, és a hollandid is selymesen krémes lesz, nyugi!
Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással
A bomba ízek csak úgy keverednek ebben a fullos kajában, akár még vacsira is elkészítheted, tökre megállja a helyét. Ha megágyaztál a zöldségekkel, akkor jöhet is a főszereplő, a tojás, a krémes juhtúró pedig már csak a pontot teszi fel az I-re.
+1: Zöldfűszeres-prosciuttós dutch baby
Ez a „holland baba” a palacsinta és a yorkshire puding szerelméből született, és legalább egyszer mindenkinek el kell készítenie, mert baromira finom. Kell hozzá egy perfekt serpenyő, meg jó sok vaj és persze TOJÁS. A feltétet már tetszés szerint variálhatod, lehet sós, de édes is. Mint például ez a mogyorókrémes változat.
Ha tetszett ez a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!