Gasztro

ZendayaújabbéttermetlátogatottmegBudapesten:megfogszlepődni,mitevett!

A hollywoodi sztár, Zendaya Budapesten tartózkodik a Dűne harmadik részének forgatása miatt, és úgy tűnik, keresi a jobbnál jobb gasztronómiai élményeket. Járt már több kávézóban, most pedig a vegánok egyik kedvenc helyén, a Napfényes Étteremben ebédelt! Hogy mit evett, és miért pont erre esett a választása? Mutatjuk!

A Ferenciek terén található étterem személyzete örömmel jelentette: „Zendaya nálunk ebédelt! Igen, az a Zendaya. És igen, nálunk, a Napfényesben! Óriási öröm volt látni, hogy a növényi konyha világsztárszinten is megállja a helyét - és még nagyobb boldogság, hogy ilyen kivételes vendégeink lehetnek.”

Ez az esemény nem csupán egy celeb-ebéd, hanem üzenettel is bír. A növényi alapú konyha a világ sztárjainál is megállja a helyét – és amikor egy olyan híresség, mint Zendaya, ezt erősíti meg, az komoly visszaigazolás a fenntartható, növényi étkezés felé haladó gasztronómiai irányzatnak.

Mit eszik Zendaya általában?

Elkötelezett vegetáriánus, aki nem imádja a zöldségeket

Zendaya már egészen fiatalon, 9-11 éves korában végleg leszokott a húsról – egy vágóhídi látogatás olyan mély nyomot hagyott benne, hogy apjával úgy döntöttek, nem fogyasztanak több húst. Ő maga így fogalmazott: „vegetáriánus vagyok, aki nem igazán szereti a zöldségeket – ez eléggé megnehezíti a dolgot”.

Tehát a húsmentes étkezést az állatok iránti szeretet miatt választotta, nem az ízek rajongása miatt – ami önmagában már külön történet. A vegán étrendet nem követi szigorúan – tejtermékeket még fogyaszt, de alapvetően igyekszik a növényi alapú étkezésre építeni a mindennapjait.

Interjúkban elmondta, nem a reggelizés híve, de ha mégis enne valamit, akkor általában mogyorókrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálalt palacsinta, teljes kiőrlésű kenyér vagy omlett és frissen facsart narancslé a menü.

A napi rutinjában szerepel a rizssaláta, a ramen, és pár húshelyettesítő megoldás – ez beilleszthető a laza, mégis tudatos életébe.

Edzés és életmód: mozgalmas, mégis játékos

Zendaya aktív életet él – noha nem jár edzőterembe, inkább táncol, harcművészeti koreográfiákat gyakorol, vagy otthoni edzéseket végez. Tinédzserként focizott, kosarazott, futott; mára pedig a forgatásokon és a táncstúdióban is megmozgatja magát. Ismert, hogy a Challengers című filmhez teniszezni tanult, míg más filmekhez cirkuszi mozdulatokat sajátított el személyi edzővel. 

De mit is evett a Napfényes Étteremben?

A Napfényes Étterem beszámolója alapján a nyers vegán cukkinispagettire esett a sztár választása. Ez hideg, frissítő és laktató – tökéletes választás egy vegetáriánus hírességnek. Ez a fogás remekül illik Zendaya életstílusához: finom, letisztult, fenntartható – és könnyű a nyári melegben.

Úgy látszik, Zendaya nem kényszerből követi az étrendet – de ha már választ, akkor lehetőleg élmény legyen.

Miért fontos üzenet ez az itthoni gasztronómia számára?

Zendaya választása – hogy a nyers vegán cukkinispagettit fogyasztotta – sokkal több egyszerű gasztronómiai pötty közt: példát mutat, hitelesíti a növényi alapú konyhát, és rámutat, hogy a törékeny vegetáriánus életmód is lehet ízletes, tág és sztárkompatibilis.

Ha ezek után te is összedobnál egy cukkinispagettit, akár hússal, akár anélkül: 

Bolognai cukkinitésztával – ezt készítheted lencsebolognaival is

Marinált csirkemell pesztós cukkinispagettivel

Kiemelt kép: Shutterstock

Ha tetszett a Meglepődnél, mit evett Zendaya Budapesten! cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák