Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 100 g eritrit
- 500 g mascarpone
- 100 ml cukormentes tojáslikőr
A piskótához
- 200 ml presszókávé
- 200 ml cukormentes tojáslikőr
- 1 db kicsi cukormentes kalács
A rétegek közé
- 1 ek holland kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 100 g eritrit
- 500 g mascarpone
- 100 ml cukormentes tojáslikőr
A piskótához
- 200 ml presszókávé
- 200 ml cukormentes tojáslikőr
- 1 db kicsi cukormentes kalács
A rétegek közé
- 1 ek holland kakaópor
A tojáslikőrös kalácstiramisu krémjéhez a tojásokat és az édesítőt összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét és a tojáslikőrt is.
A presszókávét elkeverjük a tojáslikőrrel, ebbe fogjuk mártogatni a kalácsokat. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor likőrös kávéba áztatott kalácsszelet, erre krém, egy réteg kakaópor, újabb réteg kalács, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére kerüljön zárásként egy réteg krém, majd kakaópor. Végül rakjuk be legalább 3-4 órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek!
- Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés
Ha tetszett a tojáslikőrös kalácstiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!