Hirdetés

Meggyes-mákos nudli angolkrémmel

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

Az angolkrémhez

400 ml habtejszín
200 ml tej
80 g porcukor
fél vaníliarúd
7 tojássárgája

A nudlihoz

200 g főtt, áttört burgonya, kihűtve
150 g finomliszt
fél tojás, felverve

A beleforgatáshoz

200 g darált mák
100 g porcukor

A meggyszószhoz

500 g fagyasztott meggy
2 ek. kristálycukor

A díszítéshez

mentalevelek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Meggyes-mákos nudli angolkrémmel

Ha azt hiszed, a mákos nudli unalmas, akkor azt mondjuk neked, hogy „ugyan már, ne viccelj velünk”! Mesét lehetne írni erről a kajáról, mindenki ódákat zengett róla. A meggy-mák kombináció egy örök kedvenc, mindig beválik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

Az angolkrémhez

400 ml habtejszín
200 ml tej
80 g porcukor
fél vaníliarúd
7 tojássárgája

A nudlihoz

200 g főtt, áttört burgonya, kihűtve
150 g finomliszt
fél tojás, felverve

A beleforgatáshoz

200 g darált mák
100 g porcukor

A meggyszószhoz

500 g fagyasztott meggy
2 ek. kristálycukor

A díszítéshez

mentalevelek
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mákos nudli előtt foglalkozzunk a krémmel. Az angolkrémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezt meghőmérő nélkül úgy tudjuk megállapítani, hogy miután hab képződik rajta, még egy-két percig, épp csak sűrűsödésig kell keverni. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük. 

A nudli hozzávalóit összegyúrjuk, a darált mákot és a porcukrot pedig egy tálban összekeverjük. A tésztából nudlikat sodorunk, amiket bő forró vízben pár perc alatt megfőzünk, leszűrünk, majd a cukros mákba forgatunk.

A meggyet egy kis lábasban feltesszük a cukorral rotyogni, majd amikor kiengedte a levét, és már főztük 3-5 percig, kivesszük a felét, a maradékot pedig botmixerrel lezúzzuk. Visszakeverjük a félretett meggyet, még 4-5 percig rotyogtatjuk, majd minél gyorsabban lehűtjük.

A mákos nudlit az angolkrémmel és a meggyszósszal tálaljuk, végül néhány mentalevéllel díszítjük.

Meggyes-mákos nudli angolkrémmel
Meggyes-mákos nudli angolkrémmel
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: kb. 30 perc
  • Összesen: kb. 45 perc

Ha tetszett a meggyes-mákos nudli angolkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a nudlireceptek is érdekelhetnek:

Sufnudli baracklekvárral

Alap nudli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?