Hozzávalók
Az angolkrémhez
- 400 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 80 g porcukor
- fél vaníliarúd
- 7 tojássárgája
A nudlihoz
- 200 g főtt, áttört burgonya, kihűtve
- 150 g finomliszt
- fél tojás, felverve
A beleforgatáshoz
- 200 g darált mák
- 100 g porcukor
A meggyszószhoz
- 500 g fagyasztott meggy
- 2 ek. kristálycukor
A díszítéshez
- mentalevelek
Hozzávalók
Az angolkrémhez
- 400 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 80 g porcukor
- fél vaníliarúd
- 7 tojássárgája
A nudlihoz
- 200 g főtt, áttört burgonya, kihűtve
- 150 g finomliszt
- fél tojás, felverve
A beleforgatáshoz
- 200 g darált mák
- 100 g porcukor
A meggyszószhoz
- 500 g fagyasztott meggy
- 2 ek. kristálycukor
A díszítéshez
- mentalevelek
A mákos nudli előtt foglalkozzunk a krémmel. Az angolkrémhez a habtejszínt, a tejet, a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait felmelegítjük egy lábasban. A tojássárgájákat egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen az aljához!) tesszük, és folyamatos keverés közben, fokozatosan hozzáöntjük a tejes mixünket. Továbbra is folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg a maghőmérő szerint eléri a 85 fokot. Ezt meghőmérő nélkül úgy tudjuk megállapítani, hogy miután hab képződik rajta, még egy-két percig, épp csak sűrűsödésig kell keverni. Ezután amilyen gyorsan csak tudjuk, lehűtjük.
A nudli hozzávalóit összegyúrjuk, a darált mákot és a porcukrot pedig egy tálban összekeverjük. A tésztából nudlikat sodorunk, amiket bő forró vízben pár perc alatt megfőzünk, leszűrünk, majd a cukros mákba forgatunk.
A meggyet egy kis lábasban feltesszük a cukorral rotyogni, majd amikor kiengedte a levét, és már főztük 3-5 percig, kivesszük a felét, a maradékot pedig botmixerrel lezúzzuk. Visszakeverjük a félretett meggyet, még 4-5 percig rotyogtatjuk, majd minél gyorsabban lehűtjük.
A mákos nudlit az angolkrémmel és a meggyszósszal tálaljuk, végül néhány mentalevéllel díszítjük.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: kb. 30 perc
- Összesen: kb. 45 perc
Ha tetszett a meggyes-mákos nudli angolkrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!