Hirdetés

Rebarbarás pite, a csodaszép sütemény

Hozzávalók

1
téglalap alakú vagy klasszik 22 cm-es piteformához
+

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A krémhez:

250 ml tej
4 db tojássárgája
3 ek porcukor
1 tk liszt
100 ml hideg tejszín

A rebarbarához:

3 - 4 szál rebarbara
200 ml víz
½ db vaníliarúd kikapart magjai
6 ek cukor

A díszítéshez:

porcukor
pirított mandulaszeletek
Hirdetés

Rebarbarás pite, a csodaszép sütemény

A rebarbara nem egy klasszik alapanyag, néha azonban érdemes vele dolgozni, mivel nagyon frankó sütik születhetnek a hozzáadásával. Egy rebarbarás pitével például bárkit le tudtok venni a lábáról. Ez a recept isteni krémes, rebarbarás és baromi dögösen néz ki. Próbáljátok ki! :P
Hirdetés

Hozzávalók

1
téglalap alakú vagy klasszik 22 cm-es piteformához
+

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A krémhez:

250 ml tej
4 db tojássárgája
3 ek porcukor
1 tk liszt
100 ml hideg tejszín

A rebarbarához:

3 - 4 szál rebarbara
200 ml víz
½ db vaníliarúd kikapart magjai
6 ek cukor

A díszítéshez:

porcukor
pirított mandulaszeletek

Imádjuk, mert különleges

A rebarbara nem egy klasszik alapanyag, néha azonban érdemes a jól bevált alapanyagokat lecserélni és vele dolgozni, mivel nagyon frankó sütik születhetnek a hozzáadásával. Egy rebarbarás pitével például bárkit le tudtok venni a lábáról, arról nem is beszélve, hogy számos hasznos alapanyag van ebben a hozzávalóban. Ez a recept isteni krémes, rebarbarás és baromi dögösen néz ki. Próbáljátok ki, ez a recept biztosan nyerő lesz!

Hogyan készül a rebarbarás pite?

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, becsomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. A rebarbarákat 3-4 darabba vágjuk, de csak a végek eltávolítása és meghámozás után. Egy lábasban összeforraljuk a vizet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és kb. 5 percre beledobjuk a rebarbarákat, majd kihalásszuk őket. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, a formába simítjuk, levágjuk a lelógó széleket, 180 fokos sütőben először 10 percig nehezékkel (alufóliát rakunk a tésztára és erre szórjuk a babot vagy lencsét…stb), majd további kb. 20 percig nehezék nélkül sütjük.

Rebarbarás pite elkészítése

Hogyan készül a krém?

A krémhez a tejet, a tojássárgáját, a porcukrot és a lisztet összekeverjük és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg pár perc alatt pudingállagú krémet kapunk. Lefedjük egy kis darab folpackkal és kihűtjük. A kihűlt krémalapot robotgéppel kikeverjük és hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A krémet a kihűlt tésztába simítjuk, rárakosgatjuk sorban a rebarbarákat, megszórjuk porcukorral és az enyhén lepirított mandulaszeletekkel. Ezzel el is készültünk az isteni süteménnyel, mehet a tálalás!

Rebarbarás pite tálalása

Hogyan lesz még finomabb? Tippek és trükkök

  • Azért szükséges a hűtőbe tenni a tésztát, mert a kézzel való gyúrástól kissé megolvadhat a benne lévő vaj. Ha visszarakjuk a hűtőbe, egyrészt könnyebb vele dolgozni, nem ragad annyira, másrészt a tészta is omlósabb lesz sütés után.
  • Ez a recept egy téglalap alakú kb. 30×9 cm-es formához való, de egy klasszikus, kerek, 22-24 cm átmérőjű formához is elegendő.
  • Az oldaláról történő esetleges lefolyás és a tészta felpúposodása miatt ajánlott nehezéket rakni a sütés első részében a tésztára.
  • Mi légkeveréses beállítással dolgozunk szinte mindig, de alsó-felső sütéssel is remekül működik ez a pite recept.

Csodás finomságok rebarbarából

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások